Ana SayfaGüncelMHP’li vekili eleştiren gazeteciye sokak ortasında saldırı ve silahla tehdit

MHP’li vekili eleştiren gazeteciye sokak ortasında saldırı ve silahla tehdit

HABER MERKEZİ – Iğdır’da MHP’li vekili eleştiren gazeteci Metin Işık sokak ortasında ülkücüler tarafından darp edildi, silahla tehdit edildi.

Iğdır’da, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ’ı eleştiren yerel gazete Iğdır Haber’in sahibi Metin Işık, bu eleştirisinden dolayı sokak ortasında saldırıya uğradı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, sosyal medya hesabından bu saldırı anının görüntüsünü paylaştı.

Görüntülerde, bisikletiyle evine dönen Işık’ın, elleri sopalı 15-20 kişilik bir grup tarafından yolu kesildiği ve darp edildiği görülüyor.

Ayrıca videoda saldırganlardan birinin “Vur, vur” dediği duyuluyor.

Görüntüleri paylaşan Oral, videoda “Vurun” diye bağıran kişinin Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mutluhan Kaşkar olduğunun iddia edildiğini aktardı.

DHA’ya konuşan gazeteci Işık, saldırı anını şöyle anlattı:

“Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ hakkında birkaç kez eleştirel yazı yazdım. Bu yazılardan dolayı Mutluhan Kaşkar önümü keserek beni tehdit etti. Dün de cami çıkışında yanıma geldi ve ‘Metin abi merhaba’ dedi. Sonra sopa çıkardı ve kafama vurdu. 20 kişi elime ve kafama sopayla vurdu. O sırada silah çekip kaçtılar.”

Karakola giderek şikayetçi olan Işık, bunun takipçisi olacağını söyledi.




Önceki Haber
Demirtaş yargılandığı bir davadan beraat etti
Sonraki Haber
Şair Haydar Ergülen'in etkinliğinin iptal edilmesi Meclis'e taşındı