Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık Issı ‘psikoloji bozuk’ denilerek hastaneye yatırıldı

Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık Issı ‘psikoloji bozuk’ denilerek hastaneye yatırıldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu Issı’yı öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın duruşmasında, dosyanın sanık avukatı talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na gönderildiği ortaya çıktı. Sanık Issı’nın Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yattığı belirtilirken, duruşma 27 Ocak 2020’ye ertelendi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde avukatlık yapan Müzeyyen Boylu Issı, boşanma aşamasında olduğu doktor eşi Mesut Issı tarafından 20 Mayıs’ta öldürülmüştü.

Issı hakkında “eşi kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan 3 yıl hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya çok sayıda kadın örgütü ile Müzeyyen’in ailesinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Turhan Bağrıyanık, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve çok sayıda avukat katıldı.

Sanık Mesut Issı’nın katılmadığı duruşmada, avukatı Kutbettin Odabaşı hazır bulundu.

Duruşmada, dosyanın sanık avukatı talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na gönderildiği ortaya çıktı.

Müzeyyen’in ailesinin avukatları, dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine tepki gösterdi.

‘Sanığın psikolojisi bozuk’ iddiası

Avukat Odabaşı, Issı’nın psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etti ve Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldığını söyledi.

Duruşmanın nakli için dilekçe verdiğini kaydeden Odabaşı, eldeki delilerin incelenmesine yönelik mahkeme heyetinden süre talep etti.

Ardından söz alan Müzeyyen’in ailesinin avukatı Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, davanın naklinin yapılmaması gerektiğini belirterek, “Bu cinayet Diyarbakır’da işlendi. Bu nedenle Diyarbakır halkının tamamının, adaletin veya adaletsizliğin gerçekleşip, gerçekleşmediğini görmeleri gerekir” dedi.

Duruşmada konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı Turhan Bağrıyanık da Mesut Issı’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Issı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Ocak 2020’ye erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da 10 ile 20 saat sürecek su kesintileri
Sonraki Haber
İstanbul ve Tekirdağ’da ıspanak zehirlenmeleri, yetkililerden açıklama