Ana SayfaGüncelNusaybin Davası: Dört tutukluya hem ağırlaştırılmış müebbet hem hapis cezaları

Nusaybin Davası: Dört tutukluya hem ağırlaştırılmış müebbet hem hapis cezaları

HABER MERKEZİ – Tefrik edilen Nusaybin Davası’nda bugün görülen duruşmalarda dört tutukluya ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 68 yıl hapis cezası verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra tefrik edilen Nusaybin Davası’nda duruşmalar devam ediyor.

Yapılan yargılamalar kapsamında bugün altı tutuklunun duruşması daha görüldü.

Duruşmalarda tutuklulara ceza yağdı; tutuklu sanıklardan dördüne hem ağırlaştırılmış müebbet hem de 17 yıla kadar varan hapis cezaları verildi.

Cezalar “ülke bütünlüğünü ve birliğini bozma”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kamu malına zarar verme” iddialarıyla verildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre tutuklular ve verilen cezalar şöyle:

  • Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Ziriğ’e toplamda bir ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl hapis cezası
  • Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fırat Dari’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 18 yıl hapis cezası
  • Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Mazlum Yaşa ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası
  • Elazığ T Tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutulan Süleyman Göksel Yerdut’a ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası

Öte yandan sanıklardan Halil İbrahim Yıldız’ın duruşması 7 Şubat 2020 tarihine ertelenirken, Elazığ T Tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve “güvenlik” gerekçesiyle duruşmaya getirilmeyen İsmail Yılmaz’ın duruşması da 20 Ocak tarihine ertelendi.

Previous post
Macron: Türkiye tek başına operasyon yapıp NATO'dan dayanışma isteyemez
Next post
AB genelinde 'iklim acil durumu' ilan edildi