Ana SayfaGüncelÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında ‘zorla getirilme’ kararı

ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında ‘zorla getirilme’ kararı

HABER MERKEZİ – “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında açılan davanın duruşmasında “zorla getirilme” kararı verildi. Bir sonraki duruşma 4 Şubat 2020’ye ertelendi.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılanan davanın ilk duruşması Diyarbakır 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Boltan’ın, Şırnak Cizre ilçesinde 2016 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında sığındığı bodrumda öldürülen Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’ın ölümüne dair yaptığı basın açıklamasında “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddia ediliyor.

Zorla getirilme kararı

Boltan ve avukatının katılmadığı duruşmada hakim, Boltan hakkında bir sonraki duruşma için zorla getirilme kararı vererek, duruşmayı 4 Şubat 2020’ye erteledi.

ÖGİ Sözcüsü hakkında hazırlanan iddianamede, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 1 yıldan 4 yıla kadar, “Kamu görevlisine görevinden kaynaklı hakaret”ten ise 3 aydan 2 yıla kadar toplam 15 aydan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Previous post
AVM'lerden RES'lere 72 proje: İzmir'in 'kent suçları haritası' çıkarıldı
Next post
Gazeteci Kibriye Evren'in tahliyesine itiraz