Ana SayfaCezaevleriOsmaniye Cezaevi’nde hak ihlalleri: Tutuklular bir haftadır açlık grevinde

Osmaniye Cezaevi’nde hak ihlalleri: Tutuklular bir haftadır açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, kötü muamele ve hak ihlallerine karşı 12 Kasım’dan bu yana açlık grevinde.

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular kötü muamele ve hak ihlallerine karşı 12 Kasım’dan bu yana açlık grevinde.

Tutuklular, hak ihlalleri son bulana kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirtiyor.

Yasal olan haklarının ellerinden alındığını, ayakta sayım dayatmasına maruz kaldıklarını ve bunu kabul etmeyenlerin darp edilip haklarında disiplin soruşturması açıldığını belirten tutuklular, duyarlılık çağrısı yapıyor.

12 Kasım’da ağabeyi Mahmut Amaç’ı arayan tutuklu Adem Amaç, keyfi disiplin soruşturmaları açıldığını, kendisine bir yıllık kapalı ve açık görüş cezası verildiğini belirtti.

Amaç, “Bundan kaynaklı 12 Kasım’dan itibaren açlık grevine girdik. Bu hak ihlallerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.

Tutuklulardan Mehmet İpek de ağabeyi Ömer İpek’le yaptığı görüşmede, üzerlerindeki baskıya dikkat çekti. Ağabey İpek’in Mezopotamya Ajansı’na aktarımı şöyle:

“Zorla ayakta sayım dayatıyorlar. Önce kamerayla sayım yapıyorlar. Daha sonra ise kamerasız gelip bizi darp ediyorlar. Hastaneye sevklerimizde kelepçeli muayene dayatılıp, darp ediliyoruz. Gazetelerimiz verilmiyor.
“Gardiyanlar aile fotoğraflarımıza bakıp, bize hakaret ediyor. Keyfi olarak disiplin cezaları veriliyor. Şu anda 3 ay görüş yasağı aldım.
“Bir arkadaşımızın kolu kırılmıştı. Hastaneye sevki yapılmadı. Keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Açlık grevine başladık.”

Tutuklular gibi kendilerinin de haklarının ihlal edildiğini söyleyen İpek’in ağabeyi, bir saat olan görüşün 45 dakika yapıldığını, yoğun aramalardan geçirildiklerini belirtiyor.

Ağabey İpek, hak ihlallerine ilişkin savcılıkla yapmak istedikleri görüşme taleplerine ise yanıt verilmediğini belirtiyor.

İpek, “Kürt olduğumuz için ikinci sınıf bir muamele görüyoruz. Bu uygulamaların son bulmasını istiyoruz” diyor.




Önceki Haber
Cezaevinden izinli çıkan Şehmuz Selçuk, Melisa Kalem'i öldürdü
Sonraki Haber
Hakkında soruşturma açılan öğrenci 4 saat içinde KYK yurdundan atıldı