Ana SayfaEğitimOtizmli öğrencilere ayrımcılığın yapıldığı okulun müdürü ve yardımcısı görevden alındı

Otizmli öğrencilere ayrımcılığın yapıldığı okulun müdürü ve yardımcısı görevden alındı

HABER MERKEZİ – Otizmli öğrencilere ayrımcılığın yapıldığı Aksaray Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun müdür ve müdür yardımcısı yöneticilik görevlerinden alındı.

Otizmli öğrencilere yönelik olarak düzenlenen özel eğitim sınıfının kapatılacağı iddialarıyla gündeme gelen Aksaray Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun müdür ve müdür yardımcısı, Milli Eğitim Bakanlığı müffettişlerinin önerisi doğrultusunda yöneticilik görevlerinden alındı.

Otizmli çocukların okulda eğitim gören diğer öğrencilerin ‘psikolojisini kötü etkilediğini’ savunan bazı velilerin başvurusu üzerine okul idaresinin ve Aksaray Valiliği’nin harekete geçtiği iddia edilmişti.

Okulda otizmli çocukların sınıfının kapatılması için protestolar yapıldığı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Aksaray’da bir okulumuzda yaşanan hadise sonrası başlatılan inceleme ve soruşturma hassasiyetle devam etmekte olup, süreçte sorumluluğu görülen Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bakanlık maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda yöneticilik görevinden alınmıştır.”
Previous post
Yıkım devam ediyor: "Hasankeyf ve Dicle Vadisi kıyamet günlerini yaşıyor"
Next post
Erdoğan'ın "Ermeniler göçmendi" açıklamasına Ermenistan'dan tepki