Ana SayfaDünyaPerulu çocuklar, Viyana Filarmoni Orkestrası ile buluştu

Perulu çocuklar, Viyana Filarmoni Orkestrası ile buluştu

HABER MERKEZİ – Dünyaca ünlü tenor Juan Diego Florez tarafından kurulan ‘Sinfonia por el Peru’ adlı müzik okulunun öğrencileri, Salzburg’da ikonik Viyana Filarmoni Orkestrası ile buluştu.

Tenor Juan Diego Florez’ın Peru’da ‘Sinfonia por el Peru’ (Gençlik Senfoni Orkestrası) adlı müzik okulu, imkanı olmayan yoksul çocuklara müzik eğitimi sağlıyor.

Ülke çapında toplam 26 şubesi olan okul sayesinde çocuklar enstrüman çalmayı öğrenebiliyor, koroda şarkı söyleyebiliyor.

Okuldaki en iyi öğrenciler 120 kişilik Gençlik Senfoni Orkestrası’na dahil olma fırsatı da elde edebiliyor.

‘Sinfonia por el Peru’nun öğrencileri Avusturya’nın Salzburg kentinde ikonik Viyana Filarmoni Orkestrası ile buluştu.

Euronews’in haberine göre, Viyana Filarmoni Orkestrası’nın 10 üyesi bilgi, değer ve geleneklerini genç müzisyenlere aktarmak için müzik dersleri ve atölyeler düzenledi.

Müzisyenleri takdir ettiğini ifade eden tenor Juan Diego Florez, buluşma ile ilgili şunları söyledi:

“Bir orkestranın diğerine rehberlik etmesi fikri çok güçlü. Çünkü gençlik orkestrasını beslemek ve onlara yalnızca danışmanlık yapmakla kalmıyorlar. Aynı zamanda çocuklarla bireysel olarak çalışarak harika bir iş ortaya koyuyorlar.”

Orkestranın Dubai’de düzenlenecek Expo 2020’de ve 2021 yılında New York’taki ünlü konser salonu Carnegie Hall’da de sahne alması planlanıyor.

Previous post
Partisinden istifa eden Yeneroğlu'ndan AKP'li Ünal'a yanıt
Next post
Hasta bebeğiyle beraber 11 aydır cezaevinde olan Hülya Usanmaz tahliye edildi