Ana SayfaGüncelRabia Naz soruşturmasında DNA sonucu açıklandı

Rabia Naz soruşturmasında DNA sonucu açıklandı

HABER MERKEZİ – Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun açıkladığı rapora göre, Giresun Eynesil’de şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın otopsi raporunda rastlanılan sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin baba Şaban Vatan ve oğlu Yaşar Mert Vatan’ın DNA profili örnekleri ile uyumlu olduğu belirtildi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın otopsi raporunda rastlanılan sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin inceleme sonucu, Adli Tıp tarafından açıklandı.

Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın 20 Kasım 2019 tarihli raporunda, Rabia Naz Vatan’ın otopsi raporunda tespit edilen sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin baba Şaban Vatan ve oğlu Yaşar Mert Vatan’ın DNA profili ile uyumlu olduğu açıklandı.

Raporda, anne Atika Vatan’ın ise DNA profiline rastlanılmadığı belirtildi.

Raporda ayrıca; Rabia Naz Vatan’a ait olan mavi renkli kolsuz yelekten alınan bir adet örnekten elde edilen karışık otozomal DNA profilinin kardeşi Yaşar Mert Vatan’a ait otozomal DNA profili içerdiği ancak babası ve annesine ait DNA profili ise içermediği tespit edildi.

Ne olmuştu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Naz’ın ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüş, ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan ise “Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.

Baba Vatan, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını söylemişti.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edilmişti.

Muhammet Vatan kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçlamıştı.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi ise baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istemiş, Vatan’ın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulması karar kesinleşmişti.

Vatan’ın hastaneye yatırılması kararının Coşkun Somuncuoğlu ve Nurettin Canikli’nin şikayetleri sonucu alındığı ortaya çıkmıştı.

Baba Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu. Cihan, 12 Eylül baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


Annesi, Şaban Vatan hakkında tedbir kararı aldırdı

Soruşturmada görevli polis: Rabia Naz yüksekten düşmüş olabilir ama intihar değil

Rabia Naz’ın babası ile gazeteciler serbest

Rabia Naz’ın babası ile Eynesil’e giden gazeteciler gözaltında

Rabia Naz dosyasında gizlilik kararı kalktı

Rabia Naz’ın babası: Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar

Rabia Naz’ın ölümü: AKP’li Nurettin Canikli’den Şaban Vatan’a dava

Rabia Naz’ın babasını ‘akıl hastanesi’ne kapatmak isteyen kişi AKP’li Canikli’ymiş

Rabia Naz’ın ailesinin avukatı: ‘Gizlilik’ kararı kasten öldürme suçlarında alınır

CHP ve HDP’nin ardından AKP de Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü Meclis’e taşıdı

Rabia Naz’ın ölümü: Polisler hakkında soruşturma başlatıldı, adli kaynaklara göre ‘intihar düşük ihtimal’

HSK, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin inceleme başlattı

Rabia Naz’ın ölümü: Baba Şaban Vatan ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tutulacak

Adli tıp ‘var’ demişti: Başsavcılığa göre Rabia Naz’ın öldüğü yerde ‘kaza bulgusu yok’

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan serbest bırakıldı

Bakan Soylu’yla görüşen Rabia Naz’ın babasından açıklama

Başsavcılıktan ‘Rabia Naz’ açıklaması

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor




Önceki Haber
ABD Başkan Yardımcısı Pence'den Barzani’ye ziyaret
Sonraki Haber
Antalya'da iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti