Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın babası ile gazeteciler serbest

Rabia Naz’ın babası ile gazeteciler serbest

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın gözaltına alınan babası Şaban Vatan ile gazeteciler Canan Coşkun, Tuğba Demir ve belgeselci Kazım Kızıl adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ile şüpheli ölümü araştıran Meclis Araştırma Komisyonu’nu takip etmek için bir süredir ilçede bulunan gazeteciler Canan Coşkun, Tuğba Demir ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alınmıştı.

Giresun Valiliği’ndan yapılan açıklamada dört ismin Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ı bir atölyeye kapatıp tehdit ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı belirtilmişti.

Gözaltındaki dört isim, dün ifadelerinin ardından Görele Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Şaban Vatan ile gazeteciler, hakimlik sorgularının ardından dün saat 23.00 civarında serbest bırakıldı.

Mahkeme, dört isim hakkında da yurtdışına çıkış yasağı ve tanığın evine yaklaşmama tedbiri uygulanmasına karar verdi.

DİSK Basın-İş ise gazeteciler ve Şaban Vatan’ın serbest bırakılmalarıyla ilgili yaptığı paylaşımda “gazetecilerin mesleğini sürdürmesi için kabul edilemez olan” adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve geçen hafta olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Kibriye Evren'in tahliyesine itiraz
Sonraki Haber
ABD'de lisede silahlı saldırı: İki öğrenci yaşamını yitirdi