Ana SayfaGüncelRTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT’tan istifa etti

RTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT’tan istifa etti

HABER MERKEZİ – “Hukuka aykırı gelir sağladığı” gerekçesiyle eleştirilere hedef olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Şahin, istifasını Twitter üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“Başkanlığını yaptığım RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumumuzun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için tamamen hukuki, vicdani ve ahlaki sınırlar içerisinde görev aldığım TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“Hukuka aykırı gelir sağlama” iddiası

DW Türkçe’nin haberine göre Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinin hukuka aykırı olduğu geçen hafta RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici tarafından gündeme getirilmişti.

RTÜK’ün, CHP kontenjanından seçilmiş üyesi olan Faruk Bildirici, Şahin’in RTÜK başkanlığı görevini yürütürken aynı zamanda TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarının da üyesi olduğunu gündeme taşıyarak, bu üyeliklerin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekmişti.

Bildirici ayrıca, konuyu açtığı davayla İdare Mahkemesi’ne taşımıştı.

Kılıçdaroğlu: Ahlaksızca para alıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, RTÜK Başkanı Şahin’e istifa çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, Şahin’in “yasalara aykırı gelir sağladığı” ve TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinin hukuka aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekerek şunları kaydetmişti:

“Şahin kendi görev alanıyla ilgili olan bir yere yönetici olarak atanamaz. Bu zat TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor.
“Yayım iletim yetkisi bulunan ve 06118 sicil numarasıyla kayıtlı bir platform. Doğrudan RTÜK’le ilişkili.
“Ahlaksızca para alıyor buradan. Orada tarife belirleyip RTÜK’e gelip bunu uyguluyor. Kendisini uyardık, buradan istifa et dedik. Arpalık kadar kuruluş var, git oralardan paranı al.”

‘Tehlikeli bir yol açılıyor’: Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

Previous post
HDP'nin '4 Kasım operasyonları araştırılsın' talebine ret
Next post
Mızraklı'ya 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı