Ana SayfaGüncelRTÜK dondurma reklamlarını ‘ahlaka aykırı’ buldu

RTÜK dondurma reklamlarını ‘ahlaka aykırı’ buldu

HABER MERKEZİ – RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, “Dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor” diyerek, bu reklamlarda ‘düzenlemeye’ gideceklerini söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Meclis’te Dilekçe Komisyonu’nun Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda sunum yaptı.

Burada konuşan Ellialtı, dondurma reklamlarına müdahale edeceklerinin sinyalini verdi.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre bu reklamların ‘genel ahlak sınırlarını aştığını’ savunan Ellialtı şunları söyledi:

“Daha önce asitli içecekler ve dondurma reklamları içerisinde kesmiştik. Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz.
Son olarak, biz dondurma reklamlarıyla ilgili birkaç hafta içerisinde, çünkü nisan ve mayıs ayında yayınlanmaya başlayacak ama yayınlandıktan sonra bizim ceza vermemizin de çok büyük bir etkisi olmuyor.
O reklamlar çekilmeden biz kendileriyle görüşüyoruz, toplantı yapacağız. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz
Sonraki Haber
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Üç işçi yaralandı