Ana SayfaGüncelRusya Türkiye’nin yeni operasyon sinyali karşısında ‘şaşkın’

Rusya Türkiye’nin yeni operasyon sinyali karşısında ‘şaşkın’

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Kuzeydoğu Suriye’ye yeni operasyon sinyaline ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çavuşoğlu’nun ifadelerinin ‘şaşkınlık’ yarattığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ankara’dan gelen “Suriye’nin kuzeyine yeni operasyon yapılabileceği” yönündeki ifadelerin ‘şaşkınlık’ yarattığı belirtildi.

Açıklama Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapıldı.

“Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’nın sözlerini tutmadığı ve Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyona başlayabilecekleri tehdidini şaşkınlıkla karşıladık. Askeri eylemlerin başlaması yönünde çağrı içeren bu açıklamalar yalnızca Suriye’nin kuzeyindeki durumun gerginleşmesine yol açar. Rusya ve Türkiye liderlerinin imzaladığı ortak mutabakatta öngörülen istikrara değil.”

Konaşenkov, Rusya’nın Türkiye ile olan 22 Ekim tarihli Soçi mutabakatının hükümlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini vurguladı.

Çavuşoğlu ne demişti?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ve Rusya’nın Kuzeydoğu Suriye için imzalanan mutabakatlara uymadığını belirterek, “Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız” demişti.

Çavuşoğlu, “Sonuçta burada biz iki ülkeyle de beş gün içinde mutabakata vardık. ABD ve Rusya mutabakatın gereğini yaptılar mı, hayır yapmadılar. Yapılması lazım çünkü biz üzerimize düşeni yaptık” demişti.

“Burada netice alamazsak tıpkı Amerika ile yaptığımız gibi yine gereğini yapacağız terör tehdidini mutlaka temizlememiz lazım” diye de eklemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Urfa'da yasak yine uzatıldı: Kentte eylem ve etkinliklere aylardır izin yok
Sonraki Haber
AB bütçesi: Türkiye’ye mali yardımlarda kesintiye gidildi