Ana SayfaGüncelŞaban Vatan hakkında yeni soruşturma

Şaban Vatan hakkında yeni soruşturma

HABER MERKEZİ – Şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ın evine yaklaşmama kararını ihlal ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı.

Rabia Naz soruşturması kapsamında tanık Mürsel Küçükal’ın evine 50 metre yaklaşmama kararı verilen baba Şaban Vatan’ın Küçükal’ın evinin önünden araçla geçerek kararı ihlal ettiği öne sürüldü.

DHA’nın haberine göre polisin tuttuğu tutanak, savcılığa iletildi.

Şaban Vatan hakkında eve yaklaşmama kararını ihlalden soruşturma başlatıldı.

Giresun Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Şaban Vatan’ın soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ın evine yaklaşmama kararını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ekiplerimiz Mürsel Küçükal’ın evine intikal esnasında Şaban Vatan’a ait 28 RB 902 plaka sayılı otomobille bahse konu yerden seyir halinde geçip uzaklaştığı görülmüştür. İkamet önünde Mürsel Küçükal ve yanında bulunan Ramazan Küçükal ile görüşülmüş, şahıslar görevli ekiplerimize ‘Şaban Vatan isimli şahsın gün içerisinde ikametlerinin önünden seyir halinde geçtiğini ve yine ikametine 50 metreden fazla yaklaşmama kararı bulunan Şaban Vatan’ın ikametlerinin etrafında bulunduğuna dair resim çektiklerini, bu resimleri kendi rızaları ile ekiplerimize verebilecekleri’ hususunda beyanda bulunmuşlardır.
“Şaban Vatan isimli şahsın mağdur Mürsel Küçükal’ın ikametine 50 metre yaklaşmama kararını ihlal ettiğine dair tutulan tutanak nöbetçi Cumhuriyet Savcısını da bilgilendirmek suretiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne gereği için gönderilmiştir.”

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve geçtiğimiz haftalarda olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Araştırma Komisyonu’nu takip etmek için ilçede bulunan gazeteciler Canan Coşkun, Tuğba Demir ve belgeselci Kazım Kızıl ile baba Şaban Vatan, 14 Kasım 2019’da gözaltına alınmıştı.

Giresun Valiliği’ndan yapılan açıklamaya göre dört ismin gözaltına alınamasının sebebi, Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ın tehdit edildiği iddiasıydı.

Adliyeye sevk edilen dört isim adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Şaban Vatan hakkında Mürsel Küçükal’ın evine yaklaşmama kararı verilmişti. Ayrıca gazeteciler hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmuştu.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurt dışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


Rabia Naz’ın ölümü: AKP’li Nurettin Canikli’den Şaban Vatan’a dava

Turkuvaz Medya’dan Şaban Vatan’a tazminat davası


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır’da halde patlama: Bir ölü, iki yaralı
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: 685 gazetecinin basın kartı iptal edildi