Ana SayfaGüncel“Saray’a giden CHP’li” iddiası: İnce’den açıklama

“Saray’a giden CHP’li” iddiası: İnce’den açıklama

HABER MERKEZİ – Ankara’da günlerdir gündemi meşgul eden “Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, kendisiyle ilgili “dedikoduların” CHP Genel Merkezi’nde üretildiğini ifade etti. İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a malzeme vermekle suçlayarak, “Saray bu komplonun neresinde” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) siyasetçi Muharrem İnce, Ankara’da günlerdir gündemi meşgul eden “Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla ilgili Yalova’da basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a malzeme vermekle suçlayan İnce, “Saray bu komplonun neresinde” diyerek tepki gösterdi.

“CHP temiz siyaset diyorsa önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma buradan başlayabilir. Eğer bu tezgahı ortaya çıkarır, komployu kuranları partiden atarsan emin olun yeniden şahlanır, arınır, temizleniriz.
“Bir çağrım da sayın Kılıçdaroğlu’nadır. ‘Şaşırmadım, biliyorum isim veremem’ dedi. Şaşırmadıysanız bunu biliyorsunuz demektir.
“5 gündür Türkiye “Saray’a gitti, gitmedi” bunu konuşuyor. Bu yalan haber çıkınca hissettim. Burada ‘Bir tezgah var’ dedim ve hemen sabahın köründe arkadaşlara ‘Bir açıklama yapalım,burada bir tezgah var’ dedim.”

“Dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir”

İnce, “Saray’da Erdoğan ile görüştüğü” iddiasını ortaya atanların, 24 Haziran seçim gecesi kendisi için “televizyona çıkamayacak kadar sarhoştu” diyenlerle aynı kişiler olduğunu söyledi.

Muharrem İnce, söz konusu iddianın cumhurbaşkanlığı seçimlerine dayandığını ifade etti:

“Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi üretilen dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir. Partideki küçük bir grup üretmiştir. Bu grup dedikodu üretmeye devam etmektedir.
“Bu grubun Muharrem İnce’den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Ama milyonların umutları üzerinden entrika çevirenlerden de utanç duyuyorum.
“Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AKP’ye karşı harcasalar emin olun iktidar olacağız. Bu kumpasçılar CHP’de bir prangadır.”

 “İstifa etmeyeceğim, bir daha bu soruyu sormayın”

İnce, istifa edecek misiniz sorusuna ise “Bana bir daha böyle bir şey sormayın” diyerek yanıt verdi ve şöyle devam etti:

“CHP benim yaşam biçimim. Yok böyle bir şey, ben mücadelemi bu partide verdim. Bu partinin beş dönem milletvekiliydim.
“Ben CHP’yi Atatürk’ün emaneti gözüyle bakıyorum. Ben adım açıklanmadan önce genel başkanı aradım, ‘Bu iş büyüyecek, gel beraber çıkalım’ dedim çıkmadı. Liderlik krizi önlemektir. Kaptan o, ben değilim ama kaptanı da uyarmak lazım.”

“Bu bir komplo teorisidir”

İnce’ye İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Londra ziyaretinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için Chatham House’da görüşmeler yapıldığı iddiası da soruldu.

İnce, “Bu bir komplo teorisidir. Buna inanmam ben. Hiç öyle bir bağlantı kurmadım. Bu ‘Muharrem İnce saraya gitti’ iddiası gibi palavra bir haber” diyerek yanıt verdi ve ekledi:

“Bunu çözmeden CHP yoluna devam edemez, partinin temiz siyaset deme hakkı olmaz. Kimseyi istifaya çağırmıyorum. Sorunu çözmeye davet ediyorum. Bu komplo, bu tezgah çözülmeden CHP temiz siyaset yolunda yara olur.”

Turan: Hata yaptım

Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında ise hata yaptığını açıkladı:

“Güvendiğim, inandığım ve kardeşim gibi bildiğim bir gazeteci arkadaşımdan, ‘Muharrem İnce’nin Saray’da Erdoğan’la görüştüğü’ haberi gelince önce: ‘Bu tür haberler hemen tekzip edilir, yalanlanır, sonra zor durumda kalırız’ diyerek tereddüdümü belirttim.
“Haber kaynağım olan 20 yıllık arkadaşım: ‘Yok ağabey; haber yüzde yüz, hatta yüzde bin doğru, tekzip edilmesi mümkün değil’ diye güvence verince gazeteci heyecanım öne çıktı.
“Tabii hata yaptım. Çünkü haberi destekleyen belge istemem gerekirdi. Her haberde kanıt arardım ama bu defa bunu yapamadım. Doktor, hastane, tedavi girdabı arasında ve zaman darlığında haberin belgesini istemek aklıma gelmedi. Ayrıca, bunda haber kaynağıma güvenmemin de rolü büyük.
“Talat Atilla’ya da haberin başka bir kaynaktan geldiği kesin. Açıklar mı, bilemiyorum. Bu onun vereceği karara bağlı… Bana gelince, güvendiğim, inandığımdan, ondan belge istememek gibi bir hatada bulunduğum için kendimi affetmiyorum!”

Atilla: Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapmasını bekliyorum

Habere kaynak gösterilen gazeteci Talat Atilla da Twitter üzerinden paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu’nu açıklama yapmaya davet etti.

“Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapmasını bekliyorum. Daha önce yaptığım açıklamanın arkasındayım. Açıklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açıklama daha yapacağım.”

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 21 Kasım Perşembe günü yayımlanan köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li “önemli bir isimle” Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştüğünü öne sürmüştü.

Turan, bu görüşmede Erdoğan’ın, “CHP Genel Başkanlığı” konusunda bu kişiyle konuştuğunu da iddia etmişti.

Bunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya ilişkin “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var” dedikten sonra “Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” diyerek Cumhurbaşkanı’na çağrı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Erdoğan ise CHP liderini yalancılıkla suçlamıştı.

Erdoğan, “Bay Kemal senin hayatın yalan! Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat edemezsen çek git” demişti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu haber yapan gazeteci de ortada yok” şeklinde konuşmuştu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da tedavi gördüğünü belirten Rahmi Turan, buradan gazetesine ve CNN Türk’e açıklamalarda bulunarak, iddiayı ‘gazetecilik refleksiyle’ gündeme getirdiğini savunarak “Olayın birinci elden tanığı değilim” demişti.

Rahmi Turan, kaynağının kendisine Muharrem İnce’nin ismini verdiğini ve bu haberle ilgili pişman olduğunu da söylemişti.

Bununla birlikte Turan, 23 Kasım Cumartesi günü kaynağının ismini gazeteci Talat Atilla olarak açıklamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Turan’ın kaynağı olan Talat Atilla’dan da aynı gün bir açıklama yaparak Turan’la paylaşmadan önce haberi CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “bir şekilde” doğrulattığını öne sürmüş ve kendi kaynağının “bir CHP’li” olduğunu söylemiş ve fakat isim vermemişti.

Atilla ayrıca, Saray’a giriş çıkış yapan araçlara ilişkin plaka bilgileri de verdiği açıklamasını “Kemal Bey’in ve doğrulattığım CHP’li kaynağın konuşmasını bekliyorum” demişti.

Son olarak 23 Kasım günü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir açıklama yaparak, gazeteci Talat Atilla’nın açıkladığı otomobil plakalarının kayıtlarında olmadığını ifade ederek, “Türkiye kamuoyunu böylesi bir gündemle manipüle etmeye, algı operasyonlarıyla demokratik siyasetimize gölge düşürmeye çalışanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz” demişti.


“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Neler oldu, kim ne dedi?

Previous post
25 Kasım'a doğru: İtalya'da futbolculardan 'Şiddete kırmızı kart' kampanyası
Next post
CHP'li Kaftancıoğlu: Geçmişle yüzleşilmeli, Kürt sorunu hepimizin sorunu