Ana SayfaGüncel“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye yanıt

“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye yanıt

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla ilgili açıklama yapan Muharrem İnce’nin kendisiyle ilgili “dedikoduların” CHP Genel Merkezi’nde üretildiği sözlerine “Bu süreçte hiç kimse, açıklamaları ile saraya hizmet eder hale gelmemelidir” diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, televizyonda yaptığı “doğrudur” açıklaması için “Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. ‘Doğrudur’ dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor” dedi.

Ankara’da günlerdir gündemi meşgul eden “Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Muharrem İnce dün (24 Kasım), bu iddiayla ilgili Yalova’da bir basın toplantısı düzenlemiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a malzeme vermekle suçlayarak “Saray bu komplonun neresinde” diyerek tepki göstermişti.

İnce, kendisiyle ilgili “dedikoduların” da CHP Genel Merkezi’nde üretildiğini ifade etmişti.

“Partiyi karıştırmak Erdoğan’ın amaçlarından biri”

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Saray’a giden CHP’li” iddiasının kaynağı olan gazeteci Talat Atilla ile yedi yıldır görüşmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bazı CHP’lilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan ile görüştüğüne dair öteden beri çeşitli duyumların geldiğini ifade ederken, televizyonda yaptığı “Doğrudur” açıklaması için “Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. ‘Doğrudur’ dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, İnce’nin kendisiyle ilgili “dedikoduların” CHP Genel Merkezi’nde üretildiği sözleriyle ilgili olarak da, “Bu süreçte hiç kimse, açıklamaları ile saraya hizmet eder hale gelmemelidir” dedi.

“‘Dedikodudur’ dedim”

Talat Atilla’nın, kendisinin yakın çevresiyle de görüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bana da ‘Bazı CHP’liler saraya gitti’ şeklinde duyumlar geldi. Öteden beri geliyor. Elinizde kanıt varsa seslendirirsiniz. Kanıt yoksa seslendirmezsiniz. Sadece bana değil, birçok kişiye gitti. ‘Dedikodudur’ dedim. Doğru mudur, yanlış mıdır, bilmiyorum. Erdoğan’ın CHP’yi karıştırma girişimi için ‘Doğrudur’ dedim.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi karıştırmak ve partinin içişlerine müdahil olmak için birçok şey yaptığını bildiklerini söyledi ve ekledi:

“Millet ittifakını karıştırmak, dedikodu üretmek ve devletin yetkililerini kullanmak gibi. Bu olayı Rahmi Turan yazdığı zaman bir şey demedim. ‘Gazeteci haber almıştır’ dedim. Bir yorumdur. Rahmi Turan, ertesi gün devam etti. Üçüncü gün Fox TV’ye çıktığımda, bu soru soruldu. Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. ‘Doğrudur’ dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor.”

“İnce’ye benden haber bekle dedim”

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı da bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Bursalı, Kılıçdaroğlu’nun “CHP’ye yönelik bir Saray komplosu olduğunu ve İnce’nin açıklama yapmasının bu komployu kışkırttığını” söylediğini aktardı.

Bursalı’nın aktardığına göre “CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin kendisini aradığını, ortak bir açıklama ile CHP’ye yönelik bu komploya karşı çıkmayı önerdiğini” doğrulayarak, şunları paylaştı:

“Benden haber bekle dedim İnce’ye.. O sırada İstanbul’daydım, İzmir’e uçağı ve belediye başkanlarıyla toplantıyı kaçıracaktım, oradan da Ankara’ya uçtum” dedi.
“Kılıçdaroğlu, İnce’nin davetini beklemeden hemen açıklamalarda bulunması ve CHP Genel Merkezi’ni suçlamasını doğru bulmadığını, bunun CHP’ye yönelik komployu kışkırtıcı olacağını söyledi. Bursalı, “Gördüğüm kadar Kılıçdaroğlu, İnce’ye de güvenmiyor.”

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 21 Kasım Perşembe günü yayımlanan köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li “önemli bir isimle” Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştüğünü öne sürmüştü.

Turan, bu görüşmede Erdoğan’ın, “CHP Genel Başkanlığı” konusunda bu kişiyle konuştuğunu da iddia etmişti.

Bunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya ilişkin “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var” dedikten sonra “Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” diyerek Cumhurbaşkanı’na çağrı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Erdoğan ise CHP liderini yalancılıkla suçlamıştı.

Erdoğan, “Bay Kemal senin hayatın yalan! Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat edemezsen çek git” demişti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu haber yapan gazeteci de ortada yok” şeklinde konuşmuştu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da tedavi gördüğünü belirten Rahmi Turan, buradan gazetesine ve CNN Türk’e açıklamalarda bulunarak, iddiayı ‘gazetecilik refleksiyle’ gündeme getirdiğini savunarak “Olayın birinci elden tanığı değilim” demişti.

Rahmi Turan, kaynağının kendisine Muharrem İnce’nin ismini verdiğini ve bu haberle ilgili pişman olduğunu da söylemişti.

Bununla birlikte Turan, 23 Kasım Cumartesi günü kaynağının ismini gazeteci Talat Atilla olarak açıklamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Turan’ın kaynağı olan Talat Atilla’dan da aynı gün bir açıklama yaparak Turan’la paylaşmadan önce haberi CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “bir şekilde” doğrulattığını öne sürmüş ve kendi kaynağının “bir CHP’li” olduğunu söylemiş ve fakat isim vermemişti.

Atilla ayrıca, Saray’a giriş çıkış yapan araçlara ilişkin plaka bilgileri de verdiği açıklamasını “Kemal Bey’in ve doğrulattığım CHP’li kaynağın konuşmasını bekliyorum” demişti.

23 Kasım günü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir açıklama yaparak, gazeteci Talat Atilla’nın açıkladığı otomobil plakalarının kayıtlarında olmadığını ifade ederek, “Türkiye kamuoyunu böylesi bir gündemle manipüle etmeye, algı operasyonlarıyla demokratik siyasetimize gölge düşürmeye çalışanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz” demişti.

Son olarak Muharrem İnce 24 Kasım günü iddialarla ilgili Yalova’da bir basın toplantısı düzenlemiş ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a malzeme vermekle suçlayarak “Saray bu komplonun neresinde” diyerek tepki göstermiş ve kendisiyle ilgili “dedikoduların” da CHP Genel Merkezi’nde üretildiğini ifade etmişti.


“Saray’a giden CHP’li” iddiası: İnce’den açıklama

“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Neler oldu, kim ne dedi?

Previous post
Kadınlar kazandı, Taksim yasağı kalktı
Next post
Ursula K. Le Guin'in yayıncısına gönderdiği son şiirleri: "Şimdilik Her Şey Yolunda"