Ana SayfaGüncel“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Neler oldu, kim ne dedi?

“Saray’a giden CHP’li” iddiası: Neler oldu, kim ne dedi?

HABER MERKEZİ – Ankara’da günlerdir gündemi meşgul eden “Saray’a giden CHP’li” iddiasının çıkışından bugüne dek yapılan açıklamaları sıraladık.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 21 Kasım Perşembe günü yayımlanan köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li “önemli bir isimle” Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştüğünü öne sürdü.

Turan, bu görüşmede Erdoğan’ın, “CHP Genel Başkanlığı” konusunda bu kişiyle konuştuğunu da iddia etti.

Bunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya ilişkin “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var” dedikten sonra “Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” diyerek Cumhurbaşkanı’na çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Erdoğan ise CHP liderini yalancılıkla suçladı.

Erdoğan, “Bay Kemal senin hayatın yalan! Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat edemezsen çek git” dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu haber yapan gazeteci de ortada yok” şeklinde konuştu.

Rahmi Turan’ın kaynağı Talat Atilla’ymış

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan

İngiltere’nin başkenti Londra’da tedavi gördüğünü belirten Rahmi Turan, buradan gazetesine ve CNN Türk’e açıklamalarda bulundu.

İddiayı ‘gazetecilik refleksiyle’ gündeme getirdiğini savunan Turan, “Olayın birinci elden tanığı değilim” dedi.

Rahmi Turan, kaynağının kendisine Muharrem İnce’nin ismini verdiğini ve bu haberle ilgili pişman olduğunu da söyledi.

Bununla birlikte Turan, 23 Kasım Cumartesi günü (bugün) kaynağının ismini gazeteci Talat Atilla olarak açıkladı.

Muharrem İnce: CHP yönetimi konuyu geçiştiremez

İddianın merkezindeki isim CHP’li İnce ise Twitter üzerinden bir yalanlama mesajı yayınlayarak, konunun “Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini” belirtti.

Rahmi Turan’a dava açacağını da söyleyen İnce, CHP yönetimini hedef aldı:

“CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir.”

AKP Sözcüsü: CHP yalandan medet umuyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “elverişli haber” peşinde koştuğunu savundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, “yalan cephesi tamamen çöktü” dedi ve ekledi:

“CHP yönetimi bu yalandan medet umuyor. Anlaşılıyor ki, birileri CHP’deki parti içi rekabette istemedikleri kişileri bertaraf etmek için bu yalan haber kurgusunu yapmış.”

CHP’den yapılan açıklamada ise olayın “saray merkezli bir siyasi operasyon” olduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “millet ittifakına” yönelik açıklamalarını hatırlatan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu’nun iddiaya ilişkin yaptığı ilk değerlendirme için ise CHP liderinin, “Sarayın CHP içinde karışıklık çıkarmak için özel hazırlık yaptığına” dikkat çektiğini savundu.

Öztrak, gelinen noktanın Kılıçdaroğlu’nu haklı çıkardığını da söyledi.

Kılıçdaroğlu: CHP’ye yönelik ciddi kumpaslar düzenleniyor

İzmir’de konuşan Kılıçdaroğlu da seçim yenilgileri nedeniyle CHP’ye yönelik ciddi kumpaslar düzenlendiğini iddia etti.

“Türkiye’nin gündeminin başka yerlere çekilmeye çalışıldığını” belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Erdoğan, ‘Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun?’ diyor. Erdoğan’a sesleniyorum, sen istersen cumhurbaşkanlığını koy ya da koyma. Seninle her ortamda tartışmaya hazırım.”

CHP lideri, sözlerinin devamında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı televizyon tartışmasına da davet etti.

Talat Atilla: Haberi bir şekilde Kılıçdaroğlu’na doğrulattım

Diğer yandan Sözcü gazetesi yazarı Turan’ın kaynağı olan Talat Atilla’dan da bir açıklama geldi.

Atilla, Turan’la paylaşmadan önce haberi CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “bir şekilde” doğrulattığını öne sürdü.

Sahibi olduğu Turktime sitesinde konuyla ilgili açıklamasını yayınlayan Atilla, kendi kaynağının “bir CHP’li” olduğunu söyledi ve fakat isim vermedi.

Atilla, Saray’a giriş çıkış yapan araçlara ilişkin plaka bilgileri de verdiği açıklamasını “Kemal Bey’in ve doğrulattığım CHP’li kaynağın konuşmasını bekliyorum” diyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın CHP’li bir isimle görüştüğü iddialarına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Altun, gazeteci Talat Atilla’nın internet sitesinde açıkladığı otomobil plakalarının kayıtlarında olmadığını ifade etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya atılan mesnetsiz iddianın haber kaynağı olarak gösterilen şahıs tarafından yapılan son açıklama hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır.
“Söz konusu şahıs, bahsi geçen tarihte ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 06 SFG 4543 plakalı bir araçla giriş, 06 GHJ 1290 plakalı bir araçla da çıkış gerçekleştirildiğini‘ iddia etmektedir.
“Her şeyden önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Ziyaretçi Kabul Programı’nda bu plakalara sahip herhangi bir araç kaydı söz konusu değildir. Dahası Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığımız kayıtlarına göre bu plakalar mevcut dahi değildir.
“Türkiye kamuoyunu böylesi bir gündemle manipüle etmeye, algı operasyonlarıyla demokratik siyasetimize gölge düşürmeye çalışanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

Bu haberi BBC Türkçe’den derledik.
Previous post
Ağrı'da 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı
Next post
Kepçe Kulak - Bircan Değirmenci