Ana SayfaGüncelSelçuk Mızraklı: Bizler itaat etmeyenleriz, bizler isyancılarız

Selçuk Mızraklı: Bizler itaat etmeyenleriz, bizler isyancılarız

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan ve ardından tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, davet edildiği ancak cezaevinde olduğu için katılamadığı bir etkinliğe mesaj gönderdi: “Bizler isyancılarız. Bizler umudun ağırlığını sırtımızda taşıyanlarız. Bizler direnişe geçmiş umut olan bir geleceğiz.”

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan, ardından da 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, “Dr. İlhan Diken Mezopotamya Halk Sağlığı Günleri”ne cezaevinden bir mesaj gönderdi.

“Bölge Belediyeleri ve Sağlık” başlıklı panele konuşmacı olarak davet edilen Dr. Mızraklı, tutuklu olduğu için panele katılamazken, gönderdiği mesaj burada okundu.

Mızraklı’nın Diyarbakır Tabip Odası, Toplum ve Hekim Dergisi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amed Şubesi’nin etkinliğine gönderdiği mesajın giriş kısmı şöyle:

“Zorlu günlerden geçiyoruz. İnsanların konuşmasına dahi izin verilmediği, her gün gözaltına alındığı, tutuklandığı bir süreçten geçiyoruz. Gri bulutların tüm gökyüzünü kaplamalarını istediği bir girdaba sürüklenmek istiyoruz.
“Umutlarımızın ellerini bağlamak istiyorlar. Vicdanlarımızın sesini kısmak istiyorlar. Suskun bir toplum yaratmak istiyorlar. Tam da bu noktada bizler ortaya çıkıyoruz.
“Bizler itaat etmeyenleriz. Bizler isyancılarız. Bizler umudun ağırlığını sırtımızda taşıyanlarız. Bizler direnişe geçmiş umut olan bir geleceğiz.”

Mesajının devamında dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlığa erişim sıkıntıları yaşandığını belirten Mızraklı, “Özellikle ülkemizde herkese eşit anadilinde parasız sağlık hizmetlerini ulaştıramıyoruz. Bunun sebebi iktidarın uygulamalarıdır” dedi.

Halkın ihtiyaçları sadece yol, su ve koalisyon olmadığını vurgulayan Mızraklı, “anadilde sağlık” hizmetinin önemini yineledi.

Ne oldu?

Mızraklı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın haklarında başlattığı soruşturmalar doğrultusunda 21 Ekim’de Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ile birlikte gözaltına alındı.

Çıkarıldığı mahkemede eşbaşkanlar Yılmaz ve Nazlıer ile birlikte 22 Ekim’de tutuklandı.

Mızraklı, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine götürüldü.

Mızraklı’nın tutuklanmasına gerekçe yapılan ifadelerin, 2016’da ‘pişmanlık’tan faydalanan bir şahıstan 3 yıl sonra, yerel seçimlere sadece 11 gün kala alındığı ortaya çıktı.

Mızraklı, aleyhine verilen ifadeleri reddederken, avukatları ise “Yakalandığı zaman söylenmeyip, üç yıl sonra seçimden önce konuşması tanığın ifadesinin düzmece olduğunu göstermektedir” dedi.

İçişleri Bakanlığı 19 Ağustos’ta, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı’nın, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile beraber görevden alındığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yöneticisinden futbolcusuna sözlü ve fiziki şiddet: Sakarya’da Vanspor’a saldırı
Sonraki Haber
Kuzeydoğu Suriye'de bir asker yaşamını yitirdi