Ana SayfaMedyaSesi duyulmayanları aktaracaklar: Gazetecilikte ‘yeni1mecra’

Sesi duyulmayanları aktaracaklar: Gazetecilikte ‘yeni1mecra’

HABER MERKEZİ – İşsiz gazetecileri desteklemek amacıyla kurulan haber sitesi “yeni1mecra”, yarın yayın hayatına başlıyor. Kurucu ekipten Altan Sancar, “sesi duyulmayanları ve sessizliğe mahkum edilen gerçekleri aktaracağız” diyor.

Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla Ankara Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, medyada çoğulculuğun sürdürülmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında yeni bir haber mecrası kuruldu.

8 Kasım’da (yarın) yayın hayatına başlayacak olan “yeni1mecra” görüntülü, yazılı ve sesli haber formatları ile değişen gazetecilik koşullarında işsiz gazetecileri destekleyen bir mecra olmayı hedefliyor.

yeni1mecra’nın kurucu ekibinde gazeteciler İrfan Uçar, Hasan Akbaş ve Altan Sancar yer alıyor.

Başlangıçta Ankara merkezli faaliyet yürütecek olan haber sitesi, www.yeni1mecra.com adresinden yayın yapacak.

yeni1mecra, aynı zamanda Youtube üzerinden de canlı yayınlar, insana dair hikayeler ile siyaset ve kültür-sanat gibi birçok alandan konuklarla programlar gerçekleştirecek, son dönemde yeni medyanın önemli bir parçası olan podcast ağı ile de alternatifler sunacak.

Gündemlerinde neler olacak?

Nasıl bir yayın çizgisi benimsediklerine dair bilgi veren yeni1mecra Yayın Koordinatörü İrfan Uçar, “Çalışanların, çalışma imkanı elinden alınanların, işsizlerin, göçmenlerin, ötekileştirilmiş olanların, haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış olanların, kadınların sorunları ve gündemleri gündemimiz olacak” diyor.

“Biz gazetesi, televizyonu, radyosu elinden alınmış gazeteciler olarak evrensel mesleki ilkelere, bugüne kadar oluşturduğumuz değerlere saygı duyarak yeni1mecra’da üreteceğiz.”

“Sessizliğe mahkum edilen gerçekleri aktaracağız”

Gazeteci Altan Sancar

Gazetemize konuşan yeni1mecra’dan Altan Sancar ise yapacakları yayına ilişkin “Aslında tek slogan var, kalabalıkların duymak istediklerini söylemeyeceğiz, kalabalıklara sesi duyulmayanları ve sessizliğe mahkum edilen gerçekleri aktaracağız” diye vurguluyor.

Sancar, amaçlarının “Bizim için en önemlisi işsiz gazetecilere çalışma alanı yaratacak büyük bir oluşum haline gelmek ve okur alışkanlıkları değişirken okura ayak uydurmak” olduğunu belirterek şöyle devam ediyor:

“Türkiye’de okur alışkanlığı yazılı haberden görsel ve sesli habere kayıyor, biz ikisini bir arada sunmayı hedefliyoruz. Ve gazetecinin tarafı vardır, halkın doğruları öğrenme hakkından taraftır diyerek tek sorumluluğumuzun halka karşı olduğuna inanıyoruz. Bunu yaparken de etik kurallardan kopmamayı taahhüt ediyoruz.”

Gazete Karınca
Previous post
Mersin'de kadına şiddete karşı sokağa çıkan kadınlara ceza
Next post
HDP Ankara Kadın Meclisi: Gözaltındaki üyelerimiz kötü muamele görüyor