Ana SayfaGüncelSınır dışı edilen IŞİD’li Türkiye-Yunanistan arasındaki tampon bölgede

Sınır dışı edilen IŞİD’li Türkiye-Yunanistan arasındaki tampon bölgede

HABER MERKEZİ – Dün sınır dışı edilen IŞİD zanlısının Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede beklemeye devam ettiği bildirildi.

Türkiye, hafta başında IŞİD zanlılarını ülkelerine sınır dışı etmeye başlamıştı.

Ancak IŞİD mensubu olduğu belirtilen bir kişinin Yunanistan tarafından kabul edilmemesi durumu gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeydoğusu’nda yürüttüğü askeri operasyon sırasında yakaladığı belirtilen IŞİD zanlısı, Yunanistan’ın kabul etmemesi üzerine geceyi Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede geçirdi.

Söz konusu zanlı, dün sınır dışı edilmek üzere İstanbul Göç İdaresi’nden Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’na gönderilmişti.

Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesinin polis yetkililerine dayandırdığı habere göre tampon bölgede bekletilen zanlı, Arap kökenli bir ABD vatandaşı.

Polisin açıklamasına göre, Türkiye’den yetkililerin zanlıyı ‘vizesinin süresi dolduğu için’ Yunanistan’a sınır dışı etti, şüpheli Yunanistan’a girmek istemeyince Türkiye’ye gönderildi.

Açıklamada, gün içinde zanlının Yunanistan sınırındaki Kastanies sınır kapısına dönüp ülkeye girmek istediği, ancak Yunanistanlı yetkililer tarafından girişine izin verilmediği belirtildi.

Türkiye’nin de kabul etmemesi üzerine IŞİD zanlısı tampon bölgede beklemeye devam ediyor.

Erdoğan: Sınırda kalan DEAŞ’lı bizi ilgilendirmiyor

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “DEAŞ’lı (IŞİD) sınırda kalmış kalmamış o bizi pek ilgilendirmiyor. Bunların başka planları da olabilir onları da yeri geldiğinde uygulamaya koyarız” dedi.

Soylu: Çatlasınız da patlasanız da göndereceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin yakaladığı IŞİD zanlılarıyla ilgili olarak geçen hafta Avrupa ülkelerine yönelik bir çağrı yapmıştı:

“Avrupa’ya diyoruz ki ‘Bunları size göndereceğiz, 3 tane, 5 tane, 10 tane göndereceğiz’. Bunlar bizim insanımız değil ki sizin kendi insanlarınız. Oradan paketlemiş göndermişsiniz. Şimdi biz ‘bunları size iade edeceğiz’ diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz.
“İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar. ‘Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın’. Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da, silseniz de saklasanız da, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da, sizin ülkenize göndereceğiz.”

Karınca, BBC Türkçe, DW Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli: Güvenlik ve savaş harcamaları yoksulluğun nedenidir
Sonraki Haber
HDP: Nadira Kadirova’nın intihar etmediği ortaya çıktı