Ana SayfaGüncelSoruşturmada görevli polis: Rabia Naz yüksekten düşmüş olabilir ama intihar değil

Soruşturmada görevli polis: Rabia Naz yüksekten düşmüş olabilir ama intihar değil

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün araştırılması için kurulan ekipte yer alan polis, “Veriler, raporlar ve tanık ifadesi göz önüne alındığında, yüksekten düşme kanaati hasıl oluyor. Şahsen söyleyelim, intiharla ilgili benim hiçbir düşüncem olmadı” dedi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünün araştırılması için emniyette kurulan beş kişilik özel ekipteki polis Hüseyin Emir, soruşturmaya ilişkin kanaatlerini paylaştı.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre Emir, TBMM Rabia Naz Araştırma Komisyonu’na verdiği bilgilerde, şüpheli gördükleri konular üzerinde üç kişi hakkında, üç ay dinleme tedbiri uyguladıklarını ve 130 kişinin ifadesini aldıklarını belirtti.

“Her şahıs farklı beyanlarda bulunuyor. 33 kişinin HTS kayıtlarını istedik. ‘Çatıda kimse yoktu’ diyen Emine Cebeci’nin ifadesine bakıp, HTS’sini incelediğimizde o saatte evin içinde. Mürsel Küçükal’ın iki defa ifadesini aldık.
Hakkında iddialar bulunan Doblo aracı tespit ettik, bağımsız bir firmaya incelemeye gönderdik. Aracın tamamıyla orijinal olduğunu, boya, işlem yapılmadığını kamerayla belirledik. Bizim tespit yaptığımızı öğrendikten sonra aracın rengini beyaza çevirdi.”

‘İntihar olduğuna dair düşüncem yok’

Raporlar arasında çelişkili bir durum olduğunda Giresun Adli Tıp Grup Başkanlığı’na bunun bildirildiğini kaydeden Emir, “Oradan ‘yüksekten düşme’ diye rapor geliyor. Yetinilmiyor, 1. Adli Tıp Kurumu’na rapor yazılıyor, oradan da ‘yüksekten düşme’ raporu geliyor. 25 kişilik üst kurulun raporunda da yüksekten düşme olduğu söyleniyor” dedi.

Emir, Rabia Naz’ın ölümünün yüksekten düşme olarak görüldüğünü ancak intihar ihtimalinin oluşmadığını ifade etti.

“Veriler, raporlar ve Mürsel’in tanık ifadesi göz önüne alındığında, yüksekten düşme kanaati hasıl oluyor. Yüksekten düşme kanaati sonrası intihar mı etti, kazayla mı düştü, bunu da araştırdık. Biz intihar ya da diğer konuda yorumda bulunmadık raporda. Şahsen söyleyelim, intiharla ilgili benim hiçbir düşüncem olmadı.
Düştü iddialarıyla ilgili uygulama yapıldı, çuval atıldı verandaya. O raporda fizik uzmanımız, ‘Daha geri gidip atlayabilir’ yorumunu yapıyor. Çantayı üç kişi buluyor. Çantanın yerinin ilk bulanlar tarafından değiştirilmiş olabileceği kanaati var.”

Polis Emir trafik kazası ihtimaline dair ise şunları söyledi:

“Son on dakika içinde ören yolunda bir kaza olacak, 350 metrelik yol üzerinde, 20 kişi aralıksız yol üzerinde, o dar yolda kaza olacak, kaza yapan kişi araçtan inecek, Rabia Naz’ı arabaya alacak, başka bir yere götürecek, temizleyecek, tedavisini yapacak, arabaya koyup tekrardan binasının önüne bırakacak, süre yetecek bir süre değil.”

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve geçen hafta olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dengbejliğin UNESCO kültür mirasına alınması için kampanya
Sonraki Haber
İklim krizi: İstanbul son 40 yılın en sıcak Kasım ayını yaşıyor