Ana SayfaGüncelSoylu: Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz

Soylu: Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, yakalanan IŞİD’lileri geri göndereceklerini ifade ederek, “Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan IŞİD’lilere ilişkin Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu, Hollanda’nın yurttaşlıktan çıkarılan IŞİD’lileri geri almadığının anımsatılması üzerine şunları söyledi.

“Bu sadece Hollanda’nın ortaya koyduğu süreç değil, aynısını İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş. DEAŞ’lı biri olunca kendi vatandaşlığından çıkarıyor, yani vatansız bir hale getiriyor. Ondan sonra da bulunduğu ülkede onun herhangi bir yere gitmesi hususunda kendine ait bir sorumsuzluk ortaya koyuyor.
“Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz. Bunu böyle kabul etmek mümkün değil. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir değil. Bu aynı zamanda bir sorumsuzluktur.
“Ben ne yapayım senin teröristini? Nereme koyayım senin teröristini? Hadi bir müddet cezaevinde tuttum, çıkınca senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim?”
“Yabancıları bir müddet daha kendi gözetimimiz altında ilgili yerlerde tutacağız. Ondan sonra da kendi ülkelerine göndereceğiz.”

Suriyeli mülteciler

2019 başından bu güne kadar yaklaşık 100 bin mültecinin gönderildiğini söyleyen Soylu, “İstanbul’da her gün ortalama 400 ila 500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor ve sevk ediliyor. Geçen yılki sayı 28 bindi bu yıl 100 bine çıktı” dedi.

Bakan Soylu, İstanbul’da, kayıtsız bir şekilde yerleşik olan ve çalışan Suriyelilerin başka bir kentte kaydı varsa oraya yollandığını, kayıtlı olduğu şehre yollananların sayısının 60 bine ulaştığını söyledi.

Trump “Sorumluluk Türkiye’de” demişti

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye düzenlediği operasyonda yakalanan IŞİD’lilerin durumu tartışma konusu olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da çeşitli açıklamalarında Avrupa’nın almadığı IŞİD’lileri “artık vergilerle besleyemeyeceğini” söyleyip, sorumluluğun Türkiye’ye ait olduğunu söylemişti.

Previous post
TÜİK verilerine göre Türkiye halkı yemek, barınmak ve işe gitmek için çalışıyor
Next post
Esra Erol hakim karşısına çıktı, koruması gazeteciyi tehdit etti