Ana SayfaGüncelSoylu’nun hedef gösterdiği Amedspor’dan açıklama

Soylu’nun hedef gösterdiği Amedspor’dan açıklama

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun “Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü” sözleriyle hedef aldığı Amedspor’dan bu beyana tepki geldi. Kulübün Başkanı Kılavuz, Soylu’nun beyanlarının kulüplerini kriminalize ettiğini ve yalnızlaştırmaya yönelik olduğunu belirtirken, Amedspor’a destek çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi?” sözleriyle hedef aldığı Amedspor’dan açıklamaya tepki geldi.

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, Şehmus Özer Tesisleri’nde konuya dair bir basın toplantısı düzenledi.

Kılavuz, Amedspor’un kurulduğu 1990 yılından bugüne Diyarbakır ve bölge gençlerine yönelik sportif faaliyetlerinin önemini ilke edinerek hizmet yürüttüğünü belirtti ve kulübün geçmişten bugüne faaliyetlerini anlattı.

Faaliyetlerinin büyük bölümünün dezavantajlı ve yoksul nüfusa yönelik olduğunu belirten Kılavuz, kulübün tüm zorluklara rağmen birçok hizmet yürüttüğünü, sporu evrensel barışa hizmet eden etkinlikler bütünü olarak tanımladığını ifade etti.

Kılavuz, kulüplerinin birçok “Fair Play” ödülü de bulunduğunu hatırlattı.

Taraftar yasaklarını da anımsatan Kılavuz, bu yasakları yargıya taşıyarak lehte sonuçlanan mahkeme kararına rağmen İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kurullarınca bu yasaklamanın devam ettirildiğine vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarını hatırlatan Kılavuz, “Açıklamayı hayretle izledik” dedi ve ekledi:

“Amedspor Kulübü diğer kulüpler gibi her yıl düzenli olarak Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanmıştır. Bu lisans sportif, altyapı, personel, hukuki ve özellikle Mali Kriterlere ilişkindir.
“Kulübümüz ülkemizde özellikle mali anlamda en şeffaf kulüplerin başında yer almakta ve tüm mali hareketlerimiz yeminli mali müşavir raporuyla belgelidir. Bu da rapor halinde Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilmektedir.
“Kulübümüz mali müfettişler olmak üzere her türlü denetimden geçiyor. Tek bir olumsuz husus ile isnat edilemeyeceği tespit edilmiştir. Bu konuda kulübümüzün her zaman denetime açık olduğunu da belirtmek isteriz.
“İçişleri Bakanı’nın kulübümüzü kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik bulduğumuz beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzluklarda (deplasmanda yaşanacak taraftar olayları, hakem temsilci vs. yaklaşımlarında) sorumlu ve sorunlu buluyoruz.”

Tüm kulüplerin yerel yönetimler ve mülki amirliklerden her türlü katkıyı aldıklarını, ancak Amedspor’un bu desteklerden yoksun olduğu bilgisini paylaşan Kılavuz, iki de çağrı yaptı:

“Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur. Bu ülke sadece birilerinin değil, bu ülkede yaşayan herkesindir. Bu hususun gerçekliği Çanakkale ve Me (biz) Lez (çabuk) Gırt (aldık) Malazgirt ovasında görmek mümkündür. Bölge ve şehrimiz gençlerine sportif faaliyetleri ile hizmet eden kulübümüze sahip çıkılması hayati önemdedir. Bu anlamda tüm Amedspor gönüllülerini sahamızda 1 Aralık Pazar günü saat 13.00’da oynayacağımız Yeni Çorumspor maçına davet ediyoruz.
“Bu akşam saat 21.00’da resmi twitter hesabımız üzerinden açacağımız #AmedsporBenim hashtagine herkesi destek olmaya çağırıyoruz. Spor masada değil, sahada güzeldir. Sporun olduğu yerde hayat vardır.”

Soylu ne demişti?

Jandarma İl Komutanları Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amedspor’u “Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü” sözleriyle hedef almıştı.

Soylu, “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. ‘Aman ne yapın edin, Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun’ diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor” iddiasında bulunmuştu.

Soylu, “Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?” diye konuşmuştu.

Previous post
Kanal İstanbul'da ihale safhasına geçilirken TMMOB’dan uyarı
Next post
Teslim Töre İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı