Ana SayfaGüncel‘Sözde haberci’ tanımı yapılan gazeteci Ergin Çağlar’a dava

‘Sözde haberci’ tanımı yapılan gazeteci Ergin Çağlar’a dava

HABER MERKEZİ – Gazetecilik faaliyetleri suç sayılan gazeteci Ergin Çağlar hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı. Savcı iddianamesinde, Çağlar için “sözde haberci” tanımlamasında bulundu.

Mersin’de 16 Ağustos’ta “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ergin Çağlar hakkında dava açıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çağlar hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hazırladığı iddianame, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

MA’nın haberine göre, Çağlar hakkında kimi ithamlarda bulunan açık ve gizli tanıkların beyanları da olduğu gibi iddianameye eklendi.

Savcı, bu beyanlara dayanarak Çağlar için “Örgüt güdümünde düzenlenen eylem, etkinlikleri haber yaparak ANF, Nuçe Ciwan, Özgür Manşet ve Mezopotomya gibi haber sitelerine gönderdiği” değerlendirmesinde bulundu.

Bu ithamdan hareketle savcılık, Çağlar’ın PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevi eylemlerine ilişkin Mersin’de yapılan destek eylemlerini takip etmesini suç saydı.

‘Sözde haberci’ tanımı yapıldı

İddianamede, gazeteci Ergin Çağlar’ın “basın açıklamalarına sözde haberci kimliği ile katıldığı” iddiasında da bulunuldu.

Yine Çağlar’ın evine yapılan baskında el konulan “Böğürtlen Zamanı 2 Buluşma”, “Tarih Yukarı Mezopotamya’da Başlar” ve “Dağın Ardından Bakmak” adlı kitaplarını da, iddianameye suç delili olarak eklendi.

İlk duruşma 5 Aralık’ta

İddianamenin kabul edilmesiyle Çağlar hakkında açılan davanın ilk duruşması 5 Aralık’ta yapılacak.

Previous post
MSB: Operasyon bölgesinde bir asker yaşamını yitirdi
Next post
Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: 'Parazit' ve 'Merhaba Güzel Vatanım'