Ana SayfaDünyaSri Lanka Devlet Başkanı bir kadını öldüren idam mahkumunu affetti

Sri Lanka Devlet Başkanı bir kadını öldüren idam mahkumunu affetti

HABER MERKEZİ – Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Yvonne Jonsson isimli kadını öldüren idam mahkumu erkeği affetti.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, İsveçli Yvonne Jonsson’u öldüren Jude Jayamaha isimli erkeğe verilen idam cezasını kaldırdı.

Sirisena, Jayamaha’yı “cezaevindeki iyi hali” ve “bir anlık öfke sonucu 19 yaşındayken hapse girmesi” nedeniyle affettiğini söyledi.

Yvonne Jonsson’un ablası Caroline Jonsson, kararı öğrendikten sonra Facebook üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cinayetten sonra hayatımızı düzene sokmak için çok çaba harcadık. Aradan 15 yıl geçti ve hâlâ adalet için mücadele veriyoruz. Şimdi kendimizi en kötü sonuca hazırlamak zorundayız. Çünkü kardeşimin katili affediliyor.”

Jayamaha serbest

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Jayamaha, 9 Kasım’da hapishaneden çıktı.

Karar, sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Twitter’da bir kullanıcı “Devlet Başkanı’ndan barbarca bir karar” derken başka bir kullanıcı “Sirisena’ya işlediği bu suç için kaç para ödendiği araştırılmalı” diye yazdı.

Bir başka yorumda ise “Eğer o canavar zengin bir ailenin oğlu olmasaydı çoktan asılmıştı” denildi.

Kadının kafatasında 64 kırık 

Otopsi raporunda 2005’te bir apartmanın merdivenlerinde öldürülen Yvonne Jonsson’un kafatasında 64 kırık bulunduğu belirtilmişti.

Jayamaha önce 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatları Jayamaha’ya verilen hapis cezasını çok bularak kararı temyiz etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti ve 2012’de Jayamaha’yı idam cezasına çarptırdı.

Yüksek Mahkeme 2014’te bu kararı onadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uçak kazasında hayatını kaybeden arpist Ceren Necipoğlu anısına festival düzenlenecek
Sonraki Haber
TBB delegelerinden ortak bildiri: Alınan bu karar utanç vericidir