Ana SayfaEkoloji‘Suçu’ kaçma girişimi ve arkadaşlarının kafesini açmak: Kedi Quilty’ye ‘tecrit’

‘Suçu’ kaçma girişimi ve arkadaşlarının kafesini açmak: Kedi Quilty’ye ‘tecrit’

HABER MERKEZİ – ABD’de barınakta tutulan bir kedi, diğer kedilerin kafeslerini açarak onları serbest bıraktığı için tecrit edildi. Kedinin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

ABD’nin Teksas eyaletinde barınakta yaşayan bir kedi, diğer kedilerin kafeslerini açarak onları özgürleştirdiği için ‘tecrit altına alındı’.

Sputnik’in aktardığına göre 7 yaşında olan Quilty adlı kedi, eyaletin Houston kentindeki ‘Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization’ (Ömür Boyu Arkadaş Hayvan Kurtarma ve Sahiplendirme Organizasyonu) çatısı altında tutuluyor ve hadise de burada yaşandı.

Quilty’nin sürekli diğer kedilerin kafeslerini açtığı için bir odaya kapatıldığını belirten Merkez görevlileri, onun bazen günde birkaç kez kafesleri açtığını, serbest kalan kedileri koridorlardan topladıklarını söylüyor.

Bu durumunun sosyal medyada duyulması üzerine kedinin serbest bırakılması için “#FreeQuilty” etiketiyle bir kampanya başlatıldı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Merkez ise “Quilty kendine hâkim olamıyor, utanması da yok. Kedileri odaya salmayı seviyor. Tekrar tekrar. Günde pek çok kez” dedi.

Ayrıca Quilty’nin defalarca kaçmayı denediği, bunu başardığı ancak görevlilerle karşılaşınca odasına geri döndüğü de aktarıldı.

Merkezdekilerin anlattığına göre ‘Quilty eski evinde de sürekli evdeki köpeği salıyormuş.’

Merkezin “sahiplenin” çağrısına talep yağdı

Buradan hareketle köpeklerle de anlaşabilen akıllı bir kedi arayanlara seslenen barınak, “Lüften. Gelin ve onunla tanışın. Ve lütfen onu evinize götürün. Lütfen” çağrısında bulundu.

Bunun üzerine barınağa talep yağdı ve pek çok insan Quilty’ye bakabileceğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amasya'da bir kadın kendisini darp eden erkeğin dükkanına molotof attı
Sonraki Haber
İngiliz eski istihbarat subayının ölümü: “Cinayet gibi gözüküyor”