Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet Davası: Sanığın ailesi gazeteci, avukat ve hak savunucularını hedef gösterdi

Şule Çet Davası: Sanığın ailesi gazeteci, avukat ve hak savunucularını hedef gösterdi

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davada yargılanan Çağatay Aksu’nun ailesi, konuya ilişkin haber yapan gazeteciler ile avukatlar, kadın hakları savunucuları ve milletvekillerini hedef gösteren bir rapor hazırladı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Aksu ve Berk Akand hakkında, “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın yargılaması ise devam ediyor.

Dava süreci devam ederken sanık Aksu’nun ailesi, “Şule Çet Davası Şule Çet Davasının Gerçek Olay Örgüsü Kamuoyu Nasıl Yanıltıldı? Resmi Belgelerle Dava Dosyasının Gerçekleri” başlıklı bir rapor hazırladı.

AKP’li milletvekillerine iletildiği iddia edilen raporda, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haber yapan gazeteciler, konuyu takip eden kadın hakları savunucuları, davanın avukatları ve milletvekilleri hedef gösteriliyor.

‘Bu dava yoruma açık değildir’

bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre aile 141 sayfalık raporda, amaçlarının Şule Çet davasına dair ‘gerçekleri’ paylaşmak olduğunu savunuyor.

“Amacımız Temmuz 2018’den günümüze müşteki avukatları Umur Yıldırım, Onur Tatar ve Ferhat Gebeş ve onlarla birlikte hareket eden SGDF, ÖGK, Kadın Savunma Meclislerinin ortak Twitter hesabı #Şule Çet İçin Adalet hesabından yayılmak suretiyle ve çok sayıda basın organı ve bazı siyasi tarafların desteği ile dosya gerçekleri ile hiç bir şekilde bağdaşmayan tek taraflı haber ve beyanlarla kamuoyunun nasıl yanlış yönlendirildiğini bilgilerinize belgelerle sunabilmektir.”

Tepkilerinin Şule ya da ailesine olmadığını belirten aile, “Bunun bir intihar mı, kazara düşme mi yoksa bir cinayet mi olduğunun soruşturulması, tecavüze uğrayıp uğramadığının tespit edilmeye çalışılması kadar tabii bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

“Bu dava ne siyasal içerikli davalar gibi yoruma açık, ne de ‘namus’ gibi kültürel değerler gerekçeleriyle hafifletilecek bir nitelik taşımaktadır. Çünkü bir tarafta yaşamını yitirmiş gencecik bir kız, diğer tarafta da, bu durumun sorumlusu olmadığını, alıkoyma, tecavüz ve cinayet suçlarından hiç birini işlemediklerini savunan iki genç adam vardır.
Çağatay Aksu ve Berk Akand, Şule Çet ile herhangi bir cinsel yakınlaşmalarının da olmadığını, ilk ifadelerinden beri belirtmektedirler. Bu dava, tamamen somut deliller, kayıtlar ve tanıklar üzerinden yürütülmektedir.”

Avukatlar ‘yönlendirmekle’ suçlanıyor

Raporda, “Kamuoyunu Sosyal Medya Ve Basın Aracılığı İle Yönlendiren Başlıca Taraflar” başlıklı bölümde Çet Ailesi’nin avukatları Umur Yıldırım, Ferhat Gebeş, Pelin Soylu ve Onur Tatar kamuoyunu bilgilendirdikleri için “yönlendiren taraf” olarak ifade ediliyor.

Yine aynı başlık altında, Kadın Savunma Meclisleri Sözcüsü avukat Rüya İnanır, Şule Çet İçin Adalet Komisyonu sözcüleri Ceren Çoban, Neslihan Duran, Nazlı Yöyler, Alev Özkiraz Melisa Demir’in de adı geçiyor, benzer şekilde suçlanıyor.

Raporda, özellikle, Şule Çet İçin Adalet isimli sosyal medya hesabının kamuoyunu bilgilendiren mesajlarının, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği” iddia ediliyor.

Gazeteci ve milletvekilleri hedefte

Ayrıca raporda gazeteciler Evrim Kepenek, Fevzi Kızılkoyun, Erk Acarer, Ayşe Arman, İnci Hekimoğlu, Burcu Yıldırım, Alican Uludağ, Fatih Altaylı, Pınar Doğu, Işıl Özgentürk, Cengiz Semercioğlu, Nagehan Alçı, Ece Üner, Hatice Ekinci de hedef olarak gösterildi.

Davayı takip eden HDP milletvekillİ Filiz Kerestecioğlu ile CHP Milletvekili Necati Tığlı da kamuoyunu yanıltmakla suçlanıyor.

Kadın Cinayetleri Platformu’nun sözcüsü Gülsüm Kav’ın da Halkların Demokratik Partisi’nin milletvekili olarak yazıldığı görülüyor.


Raporun tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Şule Çet Davası: Yüksekten itilmiş, vücudunda cinsel şiddet bulgusu var




Önceki Haber
Görevden alınan HDP'li eşbaşkanlara 'kimyasal silah' suçlaması
Sonraki Haber
Özcan Alper'in yeni filminin başrolleri belli oldu