Ana SayfaGüncelT24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın’a 15 yıla kadar hapis istemi

T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın’a 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın hakkında “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber sitesi T24’ün kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’a, “Mart 2014-Nisan 2016 arasında 108 adet Fuat Avni tweet’inin haberleştirildiği” gerekçesiyle dava açıldı.

Akın’ın “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddiasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Doğan Akın hakkında açılan dava İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

T24’te yer alan habere göre iddianamede, “Akın’ın örgüt ile hiyerarşik bağı olmadığının tespit edildiği, geçmişte örgüt aleyhine çok sayıda haber ve yazı yayımladığı” öne sürüldü.

İddianamede ayrıca, “Toplanan deliller uyarınca kast unsurunun takdiri mahkemesine ait olmak üzere şüphelinin ‘örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek’ suçundan yargılanması gerektiği kanaatine varılmıştır” ifadeleri kulalnıldı.

Twitter’da “Fuat Avni” hesabından yapılan paylaşımları haberleştiren T24, BirGün, Diken’in de aralarında bulunduğu basın kurumları hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Previous post
"Munzur Üniversitesi Rektörü şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atadı" iddiası
Next post
Diyarbakır'da Tahir Elçi Fotoğraf Sergisi'ne izin yok