Ana SayfaManşetTahliyeden bir hafta sonra Ahmet Altan yeniden gözaltında

Tahliyeden bir hafta sonra Ahmet Altan yeniden gözaltında

HABER MERKEZİ – 5 Kasım’da tahliye edilen gazeteci ve yazar Ahmet Altan hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Altan evinde gözaltına alındı.

Geçen hafta tahliye edilen gazeteci yazar Ahmet Altan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Haberi ilk duyuran ise iktidara yakın Sabah gazetesi oldu.

Buna göre, tahliye kararının kaldırılmasına 6 Kasım’da yapılan savcılık itirazını değerlendiren İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararını kaldırdı ve Altan hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, savcının Altan’ın tahliyesine yaptığı itirazın yasal olmadığını belirterek, İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin saat 17’de itirazı karara bağladığını, ancak ısrarlarına rağmen kararı kendisine vermediğini belirtti.

Çalıkuşu, “Dilerim karar hukuka uygundur. Aksi halde mahkeme bir hükmü bozarak istinaf mahkemesinin yetkisini gasp etmiş sayılacaktır” dedi.

Yeniden gözaltında

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Altan’ın Kadıköy Erenköy’de bulunan evine gelen polis, elinde yakalama kararı olduğunu bildirerek Altan’ı yeniden gözaltına aldı.

Altan’dan önce kızı ve oğlu binadan çıktı. Daha sonra Altan polisler eşliğinde binadan çıkarak sivil polis otosuna bindirildi.

Yakınları, Altan’a polis otosuna bindirilinceye kadar eşlik etti.

Altan, Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki emniyet yerleşkesine götürüldü. işlemlerin ardından ise yarın adliyeye sevk edilecek.

Fotoğraf: DHA

15 Temmuz darbe girişiminden önce katıldığı televizyon programında “darbe çağrışımı yaptığı” iddiasıyla yargılanan gazeteci ve yazar Altan’a, “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası, gazeteci Nazlı Ilıcak’a da 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme heyeti, Altan ve Ilıcak’ın yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırmıştı. Yazar Mehmet Altan ise beraat etmişti.

Ahmet Altan, 5 Kasım günü verilen kararın ardından aynı gün akşam saatlerinde tahliye edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Kibriye Evren tahliye edildi
Sonraki Haber
BDDK, Merkez Bankası'na devredildi