Ana SayfaÇalışma YaşamıTazminatsız işten çıkardığı kadını yaralayan işveren özür dileyerek, ücreti ödedi

Tazminatsız işten çıkardığı kadını yaralayan işveren özür dileyerek, ücreti ödedi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da tazminatını vermeden işten çıkardığı Meya Kara’yı yaralayan Şükrü Ünre, Kara’dan özür dileyerek, kıdem ve ihbar tazminatını ödedi.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Cihan Tekstil’de çalışan Meya Kara, 28 Ekim’de ihbar ve 2 buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden işten atılmıştı.

Buna karşı işyeri önünde Emeğin Gücü Derneği ile birlikte basın açıklaması yapmak isteyen Kara, işveren Şükrü Ünre tarafından saldırıya uğrayarak, yaralanmıştı.

Cihan Tekstil’in sahibi Şükrü Ünre, Kara’dan, emekçilerden, kadınlardan ve kamuoyundan özür diledi.

Meya Kara’nın haklarının ödenmesine dair protokol imzalayan Ünre, Kara’nın kıdem ve ihbar tazminatları ile ücret alacağını ödedi.

Konuya ilişkin Emeğin Gücü Derneği de sosyal medyadan şu bilgileri paylaştı:

“Meya Kara’nın kıdem ve ihbar tazminatları, ücret alacağı ödenmiştir. Kadın işçi kardeşimiz Meya Kara’nın iş kanunu çerçevesinde hakları alınmıştır. Darp nedeniyle şikayetimiz, adli mercilere gönderilmiştir. Kıdem, ihbar ve ücret anlamında ek bir eylemimiz olmayacaktır.”

‘Kara’dan, kadınlardan ve işçilerden özür dilerim’

Dernek Ünre’nin ıslak imzalı özür yazısını da yayınlandı.

Ünre yazıda, Kara’dan, kadınlardan ve tüm işçilerden özür dilerken “Bundan sonraki iş hayatımda işçi kardeşlerimle diyaloğu hiç kesmeyeceğim ve sorunların çözümü doğrultusunda çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Previous post
Hong Kong'da seçimler protestocuların lehine: Demokratlar kazandı
Next post
Kadınlar kazandı, Taksim yasağı kalktı