Ana SayfaKültür-SanatTeması ‘Şiir şiddeti yener’: Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali

Teması ‘Şiir şiddeti yener’: Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali

HABER MERKEZİ – Kadınları şiddetin her biçimine karşı birlikte olmaya davet eden Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali, 7-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Festivalin bu yılki Onur Ödülü Canan Kaftancıoğlu’na verilecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali, 7-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her türlü kadınlık halini ve kadına yönelik şiddeti konu alan festival, kadın temalı şiirleriyle her dilden, dinden ve cinsiyetten şairi bu festivalde “şiddeti yenmek” amacıyla bir araya getiriyor.

Bu yılki organizasyon komitesinde Op. Dr. Hilal Karahan ve Dilruba Nuray Erenler’in bulunduğu festival bugüne dek dünyanın pek çok noktasından şairi ağırladı.

Festivale, dünyanın dört bir yanından katılan şairler kendi ülkelerindeki kadınların sorunlarını dile getiren şiirlerini ulusal kıyafetleriyle paylaşıyor.

Festivalin bu yılki Onur Ödülü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilecek.

‘Kadın olmayı kutluyoruz’

Festivalin organizatörlerinden Hilal Karahan bu sene ‘Şiir şiddeti yener’ temasıyla düzenlenecek olan festival ile şiddete karşı farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

“Dünyada, medeniyet düzeyi her ne olursa olsun, kadınlar şiddetle yüz yüzedir. Şiddet, fiziksel olduğu kadar psikolojik ve ekonomik de olabilir. Şiddetin her türüne, biçimine karşıyız. Sözcüklerin bittiği yerde başlıyor çünkü şiddet. Bu durumu tersine çeviriyor, bu kez biz sözcükleri bir alet gibi kullanmayı, şiddete karşı farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.
İnsanlığın ortak dili şiirdir. Şiir tüm sınırları ve duvarları aşabilir. Şiir, şiddeti yenecek yegâne şeydir. Kadın olmayı kutluyor ve bir armağan olarak kucaklayıp, kabul ediyoruz. İşte şimdi bu kutlamayı bir şiir şölenine dönüştürmek için buluşuyoruz. Dünyanın neresinde olursak olalım, hep birlikte olmak umuduyla!”

Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali’nin açılış etkinliği 8 Kasım Cuma günü, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Previous post
Yıkıcı inşa: Abdo'nun eserleri TÜYAP'taki Artist'te
Next post
Bu saatin bir derdi var: Türkan Elçi ve Mustafa Orman'la 'Kırık Saat' üzerine