Ana SayfaGüncel‘Temel atmama’ polemiği: İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın sözlerine yanıt

‘Temel atmama’ polemiği: İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın sözlerine yanıt

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu , kendisini Silahtarağa’da inşa edilmesi planlanan tesisin “temel atmama töreni” nedeniyle “Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz” sözleriyle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. İmamoğlu, “Doğru noktalara yatırım yapacak yönetim olma marifetiyle yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı da mutlu olacaktır bu tavrımızdan” dedi.

İstanbul Büyükşeir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi töreninde kendisiyle ilgili Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesinin “temel atmama töreni”yle ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

İBB Meclis toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, bir basın açıklaması yayınladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Sıkı bir basın açıklaması yaptık. Ben tahmin ediyorum Cumhurbaşkanı, o basın açıklamamızı okuduğunda, bize çok teşekkür edecektir. Kaldı ki orada 70 bin metrekarenin üzerindeki arazide, 2 binin üzerinde ağacın içinde, belki de kendi eliyle diktiği 20-25 yıllık ağaçlar da vardır.
“Onların da kurtulduğuna mutlu olacaktır. Orada derin bir teknik açıklama var, İstanbul halkına. Nerdeyse 1,6 katrilyonluk yanlış yatırımın önünü keserek, doğru noktalara, doğru yatırımı yapacak yönetim olma marifetiyle yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da mutlu olacaktır bu tavrımızdan.”

İBB: 2 bin ağacın kesilmesine neden olacaktı

İBB ise “Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin temel atma töreninin iptal edilmesinin ardından yapılan bazı yanlış değerlendirmeler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur” diyerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamada özetle şunlar ifade edildi:

“Bir önceki İSKİ yönetimince yapılması planlanan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesi iptal edilmiştir. İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden oluşan bir bilim heyetinin raporu da projeye gerek olmadığını ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur. Ayrıca, halen farklı bölgelerde İleri Biyolojik Arıtma tesisleri yapımı planlanmış bulunmaktadır.
“Hiçbir atık su master planında yer almayan, bilimsel raporların yersiz, gereksiz ve riskli bulduğu 1,5 milyar (1,5 katrilyon) liralık bu israf projesi aynı zamanda 75 bin metrekaresi yeşil alan olan çevrede, çoğu anıt ağaç niteliğindeki 2 bin ağacın kesilmesine de neden olacaktır.
“İBB ve İSKİ yönetimi bütün bunlara seyirci kalmamış ve bu bilimdışı, ‘gayri iktisadi yatırıma’ geçit vermemiştir. Bilimsel raporlar ve gerçekler ortada iken, Silahtarağa projesine yönelik ısrarın, eksik ya da çarpıtılmış bilgilerle yapılan kamuoyu yönlendirme faaliyetlerinin çevresel kaygılar dışında bir motivasyonu olup olmadığı konusunu milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

Erdoğan ne demişti?

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Batıkent Çakırlar Mevkisi’nde gerçekleştirilen, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolaysıyla düzenlenen ’11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programında gereksiz olduğu gerekçesiyle, ‘temel atmama’ töreni düzenleyerek Silahtarağa’daki biyolojik atık su arıtma tesisi projesini iptal eden İBB Başkanı İmamoğlu’nu şu sözlerle eleştirmişti:

“Biyolojik arıtma tesisi için temel atmama töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış gibi işlere zaten yabancılar. Tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler.
“Ülkeye ve millete hizmet etmek bunların bünyesine ağır gelir. Aslında bu yaklaşım, İstanbul’da gelecekte yeniden perişanlığa mahkum etmektir. Biz 25 yıl önce İstanbul’un sorunlarını çözecek adımları attık. İhtiyaç yok dedikleri proje işte böyle bir proje.”

Erdoğan ayrıca, arıtma tesisinin gelişmiş ve gerekli olduğunu belirterek, “Vizyon olmayınca önünüze gelen hazır projeyi hayata geçirme fırsatını tepersiniz. Milletimiz bunları görüyor. İnşallah vakti saati geldiğinde de değerlendirmesini yapacak” demişti.


Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da suya zam geliyor
Sonraki Haber
Kuzey Suriye'de saldırı ve patlamalar: En az sekiz ölü, onlarca yaralı