Ana SayfaGüncelTemelli: Güvenlik ve savaş harcamaları yoksulluğun nedenidir

Temelli: Güvenlik ve savaş harcamaları yoksulluğun nedenidir

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, güvenlik ve savaşa ayrılan paralara tepki göstererek, “İşte bu harcamalar yoksulluğun nedenidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmda ekonomideki kötü gidişat ve son döndemde artan intiharların üzerinde durdu.

Son 5 yılda geçim sıkıntısına bağlı olarak intihar vakalarının yüzde 300 oranında arttığını belirten Temelli, “Eğer bir savaş arıyorsanız bakın işte savaş burada, her yerde. Savaş her yerde herkesin kapısını çalıyor, herkese eşit ölüm getiriyor. O yüzden savaşa karşı çıkmalıyız” dedi.

Konuşması sırasında yıllara göre güvenlik ve savaş harcamaları tablosunu gösteren Temelli, “İşte bu harcamalar yoksulluğun nedenidir” dedi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi.

Konuşmasının bir başka bölümünde ise PKK lideri Abdullah Öcalan’ın müzakere döneminde kendisiyle görüşen devlet yetkililerine yönelik “Bu masayı devirirseniz çözümü Washington da, Moskova’da ararsınız” sözlerini hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “İktidar şimdi ABD’de, Rusya’da çözüm arıyor. Biz de diyoruz ki orada arama. Çözüm aranacaksa bunun adresi İmralı’dır” dedi.

Temelli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da ABD Başkanı Donald Trump’la yapacağı görüşmeye değinerek, “AKP iktidarı tüm başarısızlığının içinde, –birkaç saat sonra Washington da olacak– oradan bir başarı hikayesi çıkarmak istiyor” diye de belirtti.

“Gitmeden önce mektubu almadı. Ama burada her kese tazminat davası açıyor. Gündemi nedir, aslında kendini kurtarmaktır. Elindeki dosyada bir de kişisel mal varlığı var. Türkiye halklarını bu siyasi ve ekonomik krizden kim kurtaracak. Kuşkunuz olmasın HDP kurtaracak.”

ABD’ye gidiyor: Erdoğan’dan Trump’la görüşme açıklaması


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dosya konusu “bellek”: Kaos GL dergisinin yeni sayısı çıktı
Sonraki Haber
Sınır dışı edilen IŞİD'li Türkiye-Yunanistan arasındaki tampon bölgede