Ana SayfaGüncelTemelli: Kürde mermi, Türk’e siyanür düştü

Temelli: Kürde mermi, Türk’e siyanür düştü

HABER MERKEZİ – Partisinin Urfa İl Örgütü Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli,  İstanbul Fatih’te ve Antalya’da yaşanan intiharları hatırlatarak, “Bugün görüyoruz ki Kürde mermi, Türk’e siyanür düştü. İntihar etme çözüm değil, intihar etmeyin. Mücadele edeceğiz ve bu iktidarı göndereceğiz” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, 3’üncü Olağan Kongresi’ni Şehitlik Çamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, barışı yok etmeye çalışan bir iktidarın şuan yönetime hakim olduğunu belirterek, kadim halkların bir arada yaşamasına izin vermeyen Kürde yaşam hakkı tanımayan bir iktidarın ülkeyi yönettiğini söyledi.

“Bu faşist iktidardan korkmuyoruz”

İktidarın kutuplaştırıcı politikalarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Temelli, “Bu soysuz siyasete hep birlikte cevap vereceğiz. Biz bu faşist iktidardan korkmuyoruz. Bugünden sonra zalimler bizden korksun” dedi.

Türkiye’nin en temel meselesinin Kürt sorunu olduğunu söyleyen Temelli, “Sayın Öcalan bu meselenin çözülmediği takdirde Kürt sorununun uluslararası bir soruna dönüşeceğini söylemişti. Ama iktidar sorunu çözmek yerine savaş politikalarını uygulamayı seçti. Artık bu iktidarın kat edebileceği yol kalmamıştır” diye konuştu.

“Gelin bu faşizmle birlikte mücadele edelim”

Suriye’de demokratik çözüm olmasının Türkiye’nin de demokratik çözüme kavuşması anlamına geldiğini ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Temelli, şunları söyledi:

“Peşlerine taktıkları IŞİD artıklarıyla Suriye’de en huzurlu yerlere saldırıyorlar. O cennet gibi bölgeleri kıyamet alanına çevirip Suriye’deki çözümü çıkmaza sokuyorlar. 400 bine yakın insanı yerlerinden göç etmesine neden oldunuz. Neden? Çünkü bunlar Kürt düşmanı.
“Suriye de demokratik çözüm olması demek Türkiye’nin de demokratik çözüme kavuşması demektir. Bu iktidarın peşine takılanlara söylüyorum. Bu iktidar gidiyor. Gelin bu faşizmle birlikte mücadele edelim. Eğer bunu yapmayacaksanız, cesaretiniz yoksa gölge de etmeyin.”

“İntihar etme çözüm değil, intihar etmeyin”

İstanbul Fatih’te ve Antalya’da yaşanan intiharları hatırlatan Temelli,, “Kürde mermi Türk’e siyanür düştü” diyerek şunları söyledi:

“Rojava’da yapılanlar ülkenin her yerinde farklı şekilde yaşanıyor. Gelin savaşa karşı çıkalım. Çıkmazsak savaş bütün kapıları çalar. Çaldı. Fatih’te çaldı, Antalya’da çaldı.
“Bugün görüyoruz ki Kürde mermi Türk’e siyanür düştü. İntihar etme çözüm değil, intihar etmeyin. Mücadele edeceğiz ve bu iktidarı göndereceğiz.
“Biz top, tüfek ve mermi istemiyoruz. Bu halk savaş istemiyor. Bugün planlanan bütçe halkın bütçesi değil Saray’ın bütçesidir. O da savaş bütçesidir. Bu ülkenin kaynaklarını savaşa akıtarak iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar.”

“Kayyum talan, gasp ve şiddettir”

Son olarak HDP’li belediyelere kayyum atanmasına değinen Temelli, “Kaymakam ve Vali görevlendirerek halkın iradesini gasp edemezsiniz. Bu suçtur. Kayyum talandır, gasptır, şiddettir ve zulümdür. Biz kayyumlara karşı demokratik siyasetle mücadele edeceğiz. En yakın zamanda kayyumlar ile birlikte bu iktidarı da süpürüp atacağız” dedi.

Öte yandan tek listeyle gidilen seçimlerde HDP Urfa İl Eşbaşkanlığı’na Mikail Gözek ile Emine Çetiner seçildi.


Buldan ve Temelli hakkında soruşturma


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Ülkemizde en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticareti
Sonraki Haber
Mezopotamya Kadın Kalemi Platformu kuruldu