Ana SayfaDünyaTrump ikametgahını Florida’ya taşıdı, New York Valisi ‘kurtulduk’ dedi

Trump ikametgahını Florida’ya taşıdı, New York Valisi ‘kurtulduk’ dedi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, New York’ta halkın ve siyasilerin kendisine kötü davrandığını savunarak, ikametgah adresini Florida’ya taşıdığını duyurdu. Bunun üzerine New York Valisi Cuomo, “Kurtulduk, zaten sayın Trump vergilerini ödemiyor gibiydi. Florida artık tamamen senin” açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, ikametgah adresini doğduğu şehir olan New York’tan Florida’ya taşıdı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, New York’ta halkın ve siyasilerin kendisine kötü davrandığını belirterek, “Milyonlarca dolar vergi ödüyorum ancak kötü muamele görüyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump New York’u sevdiğini ve her zaman seveceğini dile getirerek şunları ifade etti:

“Bundan nefret ediyorum ama bu kararı almak zorunda kaldım, ancak tüm taraflar açısından daha iyi bir seçimdi. Her zaman New York’a ve onun güzel halkına yardım etmeyi sürdüreceğim. Bu şehrin kalbimdeki yeri her zaman çok özel kalacak.
“Ancak ailem ve ben ikametgahımızı Florida’nın Palm Beach kenti yapacağız. New York’a ve halkına çok değer veriyorum, vereceğim de ancak her yıl şehre, eyalete ve yerel yönetimlere milyonlarca dolar vergi ödememe rağmen hem şehrin hem de eyaletin siyasi liderleri tarafından kötü muamele görüyorum.”

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacak olan Trump, ayrıca Beyaz Saray’da 5 yıl daha görev yapmayı umduğunu ifade etti.

 New York Valisi Cuomo: Kurtulduk

Konuyla ilgili açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, Trump’a, “Kurtulduk, zaten sayın Trump vergilerini ödemiyor gibiydi. Florida artık tamamen senin” sözleriyle hitap etti.

Trump’ın New York’ta özlenmeyeceğini dile getiren Cuomo, “Gerçek bir New Yorklu olmak istiyorsanız, her şeyi kucaklayıcı olmak zorundasınız, kutuplaştırmaya ve bölücülüğe izin vermeyiz” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kararı memnun kaldığını belirterek, “Hiç durma, ne bekliyorsun” dedi.

Trump’tan Cuomo’ya yanıt

ABD Başkanı Trump, New York Valisi Cuomo’nun söz konusu açıklamalarına Twitter üzerinden yanıt verdi.

New York’u sevdiğini fakat Vali Cuomo ve Belediye Başkanı Bill de Blasio yönetimi altında New York’un “asla harika şehir” olamayacağını ifade eden Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cuomo, kirli işlerini yaptırması için savcıları silahlandırdı, bunun yanında New York’ta vergiler ve yakıt giderleri çok yüksek. New York merkezde insanlar ölüme terk ediliyor. Ancak hemen komşu eyaletlerde petrol arayıp binlerce insana iş imkanı sağlıyorlar.
“New York gittikçe kirleniyor ve tehlikeli hale geliyor. Ayrıca o güzel polislere de saygısızlık ediyorlar. Birçok kişi New York’u terk ediyor. Büyük liderlerin çalışması gerek.”

New York Times gazetesine göre Trump ve eşi Melania Trump Eylül’de Florida makamlarına ikamet başvurusunda bulunmuştu.

Florida’da yerleşeceği Mar-a-Lago malikanesini 1985’te satın alan Trump, sürekli Florida’dan Washington’a seyahat ediyor.


Karınca, BBC Türkçe, Euronews



Önceki Haber
Yeneroğlu'nun istifasının ardından: Meclis'te son sandalye dağılımı
Sonraki Haber
Maraş'ta erkek şiddeti: Boşandığı kadını ağır yaraladı