Ana SayfaDünyaTrump savaş suçu işlemekle suçlanan askerleri affetti

Trump savaş suçu işlemekle suçlanan askerleri affetti

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’daki görevi sırasında birliğine yaklaşan üç silahsız kişiye ateş açılması emrini verdiği için 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Clint Lorance ile bomba imal eden bir kişiyi hukuka aykırı bir biçimde öldürmekle suçlanan Mathew Golsteyn adlı askerleri affetti. Ayrıca, Trump bir askerin de rütbe tenzilini geri aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’da savaş suçu işlemekle suçlanan askerleri affetti.

DW Türkçe’nin haberine göre Beyaz Saray, Trump’ın Clint Lorance ve Mathew Golsteyn adlı askerleri affettiğini duyurdu.

Lorance Afganistan’daki görevi sırasında birliğine yaklaşan üç silahsız kişiye ateş açılması emrini verdiği için 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ateş edilen kişilerden ikisi hayatını kaybetmişti.

Golsteyn ise bomba imal eden bir kişiyi hukuka aykırı bir biçimde öldürmekle suçlanıyordu. Golsteyn hakkındaki dava görülmeye başlamamıştı.

Bir askerin rütbe tenzilini de geri aldı

Ayrıca Trump, ABD donanması özel kuvvetleri Navy Seals’a bağlı asker Edward Gallagher’ın rütbe tenzilini de geri aldı.

2017’de Irak’ta yakalanan bir IŞİD üyesinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Gallagher’ın yaralı haldeki IŞİD’liyi bıçaklayarak öldürdüğü ve ardından da cesediyle fotoğraf çektirdiği belirtiliyor. Ayrıca Gallagher’ın silahsız bir erkek ile kız çocuğuna ateş açtığı ileri sürülüyordu.

Edward Gallagher Temmuz ayında askeri mahkemede görülen davada beraat etmişti.

Gallagher’ı IŞİD üyesinin cesediyle fotoğraf çektirmekten suçlu bulan jüri, Irak’ta sivillere ateş açmak gibi diğer tüm suçlamalardan suçsuz bulmuştu.

Rütbesi düşürülen Gallagher’ın birliğinden askerler mahkemede tanıklık etmiş, savunma makamı ise askerlerin komutanlarının yönetim tarzını beğenmedikleri için onu karaladıklarını ileri sürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki ilde iş cinayetleri: İki işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
İran'da 'benzin' isyanı: Eylemler yayılıyor, en az bir kişi öldü