Ana SayfaGüncelTürkiye: Biz de Bağdadi’nin kız kardeşini yakaladık

Türkiye: Biz de Bağdadi’nin kız kardeşini yakaladık

HABER MERKEZİ – Türkiye, IŞİD’in ABD operasyonunda ölen eski lideri Bağdadi’nin ablası Rasmiya Awad’ı Suriye’de yakaladığını duyurdu.

Türkiye, geçen hafta İdlib’de düzenlenen operasyon sonucu öldürülen IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ablasını yakaladığını duyurdu.

AP ve Reuters haber ajanslarının Türkiye’den üst düzey bir yetkiliye dayandırdıkları haberlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalandığını Twitter paylaşımıyla doğruladı.

Haberlerde 65 yaşındaki Rasmiya Awad’ın Türkiye’nin kontrolündeki Azez kentinde eşi, gelini ve beş çocuğu ile birlikte yakalandığı bildirildi.

AP’ye konuşan üst düzey yetkili, Awad’ın ailesiyle birlikte Azez’deki bir treyler konteynerinde yakalandığını söyledi.

Bağdadi’nin öldürülüşü

ABD Başkanı Donald Trump 27 Ekim tarihli açıklaması ile IŞİD lideri Bağdadi’nin ABD özel kuvvetlerinin Suriye’de düzenlediği bir operasyonda kendisini öldürdüğünü tüm dünyaya duyurmuştu.

Bağdadi’nin İdlib Vilayeti’ne bağlı Barişa köyünde öldürüldüğü bildirilmişti. Söz konusu köy, Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzakta bulunuyor ve Hatay’a bağlı sınır köyü Kavacık’ın karşısında yer alıyor.

Demokratik Suriye Güçleri, Bağdadi’nin her zaman ikamet ettiği yeri değiştirerek, Cerablus’ta yeni bir yere taşınmak üzere olduğunu açıklamıştı.

Cerablus, Türkiye’nin 20 Ağustos 2016’da “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye düzenlediği operasyon bölgelerinden biri. İdlib ise Türkiye’nin askeri gözlem noktalarının bulunduğu alanlar arasında.




Önceki Haber
Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak cezaevinden çıktı
Sonraki Haber
Beşiktaş’ta durağa girip ardından insanlara saldıran şoför tutuklandı