Ana SayfaToplumsal CinsiyetTürkmenistanlı bir kadın İstanbul’da gittiği karakolda darp edildi

Türkmenistanlı bir kadın İstanbul’da gittiği karakolda darp edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yaşayan Türkmenistanlı bir kadın, ifade vermek için gittiği Pendik Çamçeşme Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi’nde hakarete uğradığını ve darp edildiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır Türkiye’de yaşayan Türkmenistanlı Muberek Kochkarova isimli kadın, daha önce çalıştığı marketteki bir mesai arkadaşı tarafından kendisi hakkında karakola “fuhuş” yaptığı yönünde ihbarda bulunulduğunu söyledi.

Kochkarova, bunun üzerine ifade vermek üzere 28 Eylül 2019’da İstanbul Pendik’teki Çamçeşme Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amirliği’ne gitti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’a konuşan kadın, emniyette darp edildiğini ve hakarete uğradığını ifade etti.

“İhbarda bulunan şahısla ilgili şikayetçi olacağımı söyledim. Polis bana ‘Sırayı bekleyeceksin’ dedi. Rahatsız olduğumu söyleyip ‘Burası market mi?’ dedim. Bunun üzerine 3 polis bana sinirlenerek ‘Senin şikayetini almayacağız’ dediler.”

Ardından adliyeye giderek şikayette bulunacağını, Cumhurbaşkanlığı sekreterliğini arayacağını söylediğini aktaran Kochkarova, telefonu eline alınca üç polisin üzerine yürüdüğünü belirtti.

“Telefonumu vermek istemeyince elimi arkama kıvırdılar. Direnince arkamdan elektroşok verdiler. Telefonumu alıp ayaklarıma bastılar.”

Kadın hakkında işlem başlatıldı

Nezarethaneye götürüldüğünü ve kendisine çay, su verilmemesi için talimat verildiğini söyleyen Kochkarova, şikayetinin de alınmadığını dile getirdi.

Karakolda yaşananların ardından Kochkarova hakkında “Görevli memura mukavemetten” işlem başlatıldı ve sınır dışı işlemleri için İstanbul İl Göç İdare Müdürlüğü’ne gönderildi.

Daha sonra serbest bırakılan Kochkarova, darp edildiğine dair rapor aldı ve Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Maratonu'nu Kenya ve Etiyopyalı atletler kazandı
Sonraki Haber
Hrant Dink Vakfı'ndan 'Yeni Bir Söylem Eğitmen Eğitimi'