Ana SayfaCezaevleriTutuklu avukat 33 gündür açlık grevinde

Tutuklu avukat 33 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Adil ve yeniden yargılanma talebiyle 33 gündür açlık grevinde olan avukat Murat Canım’ın eşi Figen Canım “Eşim gözümün önünde eriyor” derken, avukatı Ercan Kanar ise “Tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak müvekkilim ceza aldı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı Selim Mehmet Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin yapılan yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan avukat Murat Canım’ın ‘yeniden ve adil yargılanma’ talebiyle başlattığı süresiz açlık grevi 33’üncü gününde devam ediyor.

Canım’ın ailesi ve avukatı Ercan Kanar, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Canım’ın avukatı Ercan Kanar, Canım’ın yargılanma sürecini ‘engizisyon mahkemelerine’ benzeterek, “İlk önce karar veriliyor sonrasında şeklen yargılama yapılıyor. Bu bir hukuk skandalıdır. Engizisyon mahkemelerinin tıpa tıp aynısıdır” dedi.

Kanar, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak müvekkilim ceza aldı. Adil ve yeniden yargılanma için elimizden geleni yapacağız. Biz bu davayı AİHM’e uluslararası mahkemelere gerekirse Birleşmiş Milletler’e de taşıyacağız.”

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Canım’ın açlık grevine başlamasının nedeni olarak ise Kanar, “Müvekkil, adil ve yeniden yargılanma talebiyle, tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak insanların kişisizlikleştirilmesine karşı ve ailesinin bir yalan yüzünden hedef haline getirilmesine karşı süresiz açlık grevi yapıyor” dedi.

Sonrasında söz alan Murat Canım’ın eşi Figen Canım ise göz yaşlarına hakim olamayarak, “Eşim gözümün önünde eriyor. Ben çocuklarımla ayakta kalmaya çalışıyorum, mahallede bize ‘terörist’ muamelesi yapılıyor” diye konuştu.

Eşinin adil yargılanma talebini yineleyen Figen Canım, “Vicdanlı insanlardan eşimin sesini duyurmasını istiyorum” çağrısında bulundu.

Mustafa Koçak da aynı taleple eylemde

Yine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Mustafa Koçak da aynı taleple ölüm orucunda.

İki senedir cezaevinde tutulan Koçak, başlattığı açlık grevini 90’ıncı gününden sonra çevirdiği ölüm orucunun 39’uncu gününde.


Bu haberde Mezopotamya Ajansı’ndan yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu'nun Kasım ayı programı açıklandı
Sonraki Haber
Kürt şairden sanat dünyasına itiraz: "Kürtçe can çekişiyor, haberiniz var mı?"