Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci İdris Sayılğan’a bir dava daha açıldı

Tutuklu gazeteci İdris Sayılğan’a bir dava daha açıldı

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan ve hakkında 8 yıl 3 ay hapis cezası verilen gazeteci İdris Sayılğan’a bir dava daha açıldı.

24 Ekim 2016’dan beri tutuklu bulunan gazeteci İdris Sayılğan hakkında Ocak ayında yapılan davada, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla 8 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Sayılğan’a bir dava daha açıldı.

Hakkında hazırlanan iddianame kapsamında Muş Cumhuriyet Savcılığı’na ifade veren Sayılğan, suç sayılan paylaşımlardan dolayı daha önce açılan dava kapsamında ceza aldığını ve halen tutuklu bulunduğunu belirtmesine rağmen, iddianame davaya dönüştü.

Sayılğan’ın ifadelerini dikkate almayan mahkeme, Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği dosyada, davaya gerekçe olarak şunları gösterdi:

“Şüphelinin beyanı üzerine yapılan araştırmada kişi hakkında propaganda yaptığı iddiasıyla yapılan herhangi bir yargılamanın olmanın olmadığı, üzerine atılı suç ile ilgili de herhangi bir cezanın verilmediği anlaşıldığından; farklı zamanlarda birden çok paylaşım yaptığı, kişi hakkında ‘yayın yoluyla örgüt propagandası’ yapmak suçunu işlediği anlaşılmıştır.”

Sayılğan hakkında açılan davanın ilk duruşması Ocak ayında yapılacak.

Previous post
68 kuşağının öncülerinden Teslim Töre hayatını kaybetti
Next post
Yeni feminist dalga ve kadın kazanımlarına yönelen hınç I – Derya Aydın