Ana SayfaÇalışma YaşamıÜcretleri ödenmeden işten çıkarılan inşaat işçileri eylemde

Ücretleri ödenmeden işten çıkarılan inşaat işçileri eylemde

HABER MERKEZİ – Platin Yapı’da çalışırken maaşları ve tazminatları ödenmeden işten çıkarıldıkları için firma önünde eyleme başlayan inşaat işçileri, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

İstanbul’daki Platin Yapı firmasında çalışan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi 20 işçi, 30 Temmuz’da ‘şirketin iflas ettiği’ öne sürülerek maaşları ve kıdem tazminatları ödenmeden işlerinden çıkarıldı.

İşçilerin, 4 Ekim’de alacaklarının ödenmesi için ana yüklenici firma olan Tek Yol Plus’ın, Beykoz-Kavacık’ta bulunan merkez ofisinin önünde başlattıkları eylem sürüyor.

İşçilerden beşi, önceki gün kendilerini ofise zincirledi. Gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan işçiler, haklarını alana kadar mücadeleye devam etmekte kararlı.

‘Hakkımızı istiyoruz’

Tek Yol Plus’ın iş yaptığı diğer şantiyelerin önünde de eylem yapan işçilerden Ekrem Çelik, 8 buçuk yıldır çalıştığı firmanın kendisini işten çıkardığını ardından da yetkililerin kendisini arayarak anlaşmak istediğini söyledi.

“Sendikanın avukatı ile görüştüğümüzde firmanın teklifini reddettim. Çünkü işten 20 kişi çıkarılmıştık, arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Hep beraber hakkımızı istiyoruz.”

İşten çıkarılan Derviş Erkan da 5 buçuk senedir Platin Yapı’da çalıştığını belirterek, “Tek Yol Plus bize haklarımızın verilmeyeceğini söyledi. Platin Yapı, Ağustos ayında battığını söyledi. O zamandan beri mücadelemizi veriyoruz. Haklarımızı alana kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

3 aydır çalışmadıklarını ifade eden Erkan, “Zaten ülkenin durumu belli, ekonomik sıkıntılar var o yüzden iş bulmak kolay değil” diye konuştu.

‘Avukat yüzümüze dahi bakmadı’

Platin Yapı’da 7 buçuk yıl çalıştıktan sonra işten çıkarıldığını belirten Celal Dikmen de “Tek Yol Plus firmasını alacaklarımız için arabulucuya verdik. Bu süre sırasında firmanın avukatı yüzümüze dahi bakmadan, anlaşmama tutanağı hazırlattı” ifadelerini kullandı.

Dikmen, firma yetkililerinin kendilerine mahkemeye gitmelerini söylediğini belirterek, şunları söyledi:

“Zaten 3 aydır çalışmıyoruz. Tek Yol Plus’tan alacağımız parayı avukata versek bize ne kalacak. İş bulabilirsek yevmiye şeklinde buluyoruz, bulamazsak zaten evde oturuyoruz. İşsizlik maaşı alıyoruz ama bu bizi ne kadar idare edecek. Ben 4 kişilik bir aileye bakıyorum. Ucu ucuna yetmiyor bile.”

Mezopotamya Ajansı
Previous post
Almanya'dan “Türkiye'ye silah ambargosu” açıklaması
Next post
İstanbul'da bir erkek birlikte olduğu kadını vurdu