Ana SayfaÇalışma YaşamıUçuş görevlileri greve gidiyor: Lufthansa bin 300 uçuşu iptal etti

Uçuş görevlileri greve gidiyor: Lufthansa bin 300 uçuşu iptal etti

HABER MERKEZİ – Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa, uçuş görevlilerinin greve gideceğini duyurmasının ardından bin 300 uçuşu iptal etti.

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa’nın uçuş görevlileri, Perşembe günü itibarıyla 48 saat greve gideceklerini duyurdu.

Ülkedeki kabin personeli sendikası Ufo, grevin Lufthansa genelinden diğer havayolu firmalarına da genişletilebileceğini kaydediyor.

Ufo’nun talepleri arasında yaklaşık 21 bin Lufthansa uçuş görevlisine daha yüksek maaş ve harcırah ödenmesi ile süreli çalışanlar için sabit kadrolara geçiş imkanlarında iyileştirme bulunuyor.

Bin 300 uçuş iptal edildi

Uçuş görevlilerinin greve gideceğini duyurmasının ardından ise Lufthansa, bin 300 uçuşunu iptal etti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre şirket tarafından kamuoyuna duyurulan yeni uçuş planına göre, tüm Lufthansa grubuna ait yaklaşık 3 bin uçuştan Perşembe günü 700, Cuma günü ise 600’ü iptal edilecek.

Lufthansa’nın yolcularına biletlerini ücretsiz olarak değiştirebilecekleri birçok alternatif uçuş seçeneği sunulduğu da bildirildi.

Lufthansa’nın başvurusu reddedilmişti

Lufthansa’nın grevi engellemek için Frankfurt İş Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedilmişti.

Grevin önlenebilmesi için son çarenin ise Lufthansa’nın uzlaşma talep etmesi olacağı belirtiliyor.

Ufo sözcüsü Nicoley Baublies, Lufthansa’nın sendika yönetimini tanıması anlamına gelecek bu adımdan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Lufthansa, sendika yönetiminin yönetmeliğe uygun şekilde göreve gelmediğini, bu nedenle de toplu iş sözleşmesini sonlandırma yetkisine sahip olmadığını öne sürüyor.




Önceki Haber
Bilecik'te şüpheli kadın ölümü: Üniversite öğrencisi 'yaşamına son verdi'
Sonraki Haber
9 aydır kayıptı: KHK’li Gökhan Türkmen de emniyette ortaya çıktı