Ana SayfaGüncelUrfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama

Urfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama

HABER MERKEZİ – Urfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda birden fazla patlama meydana geldi. Vali Abdullah Erin, mühimmat deposunda meydana geldiğini belirttiği patlamalarda 16’sı askeri personel olmak üzere 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

Urfa’da bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda saat 22.30 sıralarında birden fazla patlama meydana geldi.

Kentin tamamından duyulan şiddetli patlamaların ardından bölgeden dumanların yükseldiği aktarıldı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Mühimmat deposunda iki ayrı patlamanın meydana geldiğini duyuran Vali Abdullah Erin, “Söz konusu depoyu korumakla görevli 14 personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı da patlamaların hafif silah mühimmat deposunda, henüz tespit edilemeyen bir nedenle gerçekleştiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açılamada personelin hastaneye sevk edildiği, yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

“Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.”

Vali: Patlama terör saldırısı kaynaklı değil

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Erin ise patlamadaki yaralı sayısının 17 olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Akşam saatlerinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 1 sivil ve 16 askeri personel olmak suretiyle 17 kişi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor.
“Gerekli tedbirleri aldık ve çalışmamız devam ediyor. Şu anda her şey kontrolümüz altında. Olayla ilgili sosyal medyada çeşitli spekülasyonlar var fakat patlama bir terör saldırısı kaynaklı değil.
“Patlamanın nedeni ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”
Previous post
Gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı
Next post
Trump-Erdoğan görüşmesi: Neler oldu, kim ne dedi?