Ana SayfaKitap“Uygarlığın Ayak İzleri”: Celil Sadık’la Rönesans’ın keşfi

“Uygarlığın Ayak İzleri”: Celil Sadık’la Rönesans’ın keşfi

HABER MERKEZİ – Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan, sanat tarihçisi Celil Sadık’ın kaleme aldığı “Uygarlığın Ayak İzleri”nin ilk cildinde sanat tarihinin mihenk taşı dönemi olan Rönesans ve dönemin ikonik isimleri Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio ve Bernini üzerinde duruluyor.

“Günümüzde sanat tarihi ile ilgilenenlerin meraklı insanlar olduğunu düşünüyorum. Hayatın özüne varmak; geçmiş ve geleceği bir araya getirip ikisini birden okumak ve çağımızın olanca hızına rağmen yavaşlayıp küçük bir nefes almak isteyen insanlar…” diyor Celil Sadık.

Sadık’ı, “Tarihli Sanat” adlı web sayfası ve “Sanatın Tarihi” (@SanatnTarihi) rumuzuyla yaptığı paylaşımlardan tanıyoruz.

Bugüne dek sosyal medya üzerinden yüzbinlerce takipçisini zamanda yolculuğa çıkaran Sadık, “Uygarlığın Ayak İzleri: Rönesans’tan Barok Dönem’e Sanat Dehaları” isimli kitabıyla sanat tarihinin mihenk taşı dönemi olan Rönesans’a odaklanıyor.

Celil Sadık, “Uygarlığın Ayak İzleri”nin ilk cildinde Rönesans’ın en iddialı isimlerinden Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio ve Bernini üzerinde duruyor.

Bu kitapla sanatçıların hayatından en az bilinenleri öğrenmekle kalmıyor, eserlerindeki saklı yanları da deşifre ediyoruz.

Celil Sadık kimdir?

26 Ekim 1991’de Ankara’da doğdu. Pamukkale Üniveristesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Fakülteyi “Bizans Dönemi Ankara’sı” ve “Roma Hamamındaki Bizans Eserleri” adlı çalışmalarla tamamlayan Sadık’ın uzmanlık alanı Bizans ve Batı sanatıyla modern sanatlardır.

Tezi için Ankara’da altmışın üzerinde köy gezerek Bizans Dönemi yerleşkeleri ve eserlerini inceledikten sonra “Tarihli Sanat” (www.tarihlisanat.com) adlı bir web sayfası oluşturup makalelerini yayınlamaya başladı.

Son bir yıldır Ankara ve İstanbul’daki çeşitli sanat galerilerinde seminerler veren Sadık, ressamların hayatlarından Mısır piramitlerine dek pek çok ilgi çekici başlığa dair bilgilerini paylaşıyor.

Previous post
Beyoğlu'nda iş cinayeti: 6'ncı kattan düşen işçi hayatını kaybetti
Next post
14 oldu: HDP yönetimindeki bir belediyeye daha kayyum