Ana SayfaÇalışma YaşamıYanında çalışan çocuğu darp eden erkeğe ilk duruşmada tahliye

Yanında çalışan çocuğu darp eden erkeğe ilk duruşmada tahliye

HABER MERKEZİ – Konya’da yanında çalışan 16 yaşındaki çocuğu darp eden ve 19,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılan Fatih S. isimli erkek, ilk duruşmada tahliye edildi.

Konya’da yaşayan 16 yaşındaki bir erkek çocuğu, Temmuz ayında Karatay Motorlu Sanayi Sitesi’nde oto tamir ustası Fatih S.’nin iş yerinde çırak olarak çalışmaya başladı.

Çocuk, 7 Temmuz günü Fatih S. tarafından tamir aletlerinden birini yere düşürdüğü bahanesiyle darp edildi.

Bacakları ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuğun ailesi, emniyete giderek Fatih S. hakkında şikayette bulundu.

Bunun üzerine gözaltına alınan Fatih S., suçunu inkar etti ve serbest bırakıldı.

Ailenin avukatı, Fatih S.’nin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Yapılan sağlık kontrolünde çocuğun aldığı darbeler sonucu bacak ve boynunda ciddi derecede doku zedelenmesi meydana geldiği belirlendi.

Savcılık kararıyla psikiyatri kontrolünden de geçirilen çocuk, yaşadığı sorunlar nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladı.

Şiddet uygulayan erkek tutuklandı

Fatih S. de savcılık kararıyla yeniden gözaltına alınıp çıkarıldığı 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘çocuğa karşı eziyet’ suçundan tutuklandı.

Fatih S. hakkında Konya 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa karşı eziyet ve kasten yaralama’ suçlarından 19,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Fatih S., şiddete maruz bırakılan çocuk ve ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan Fatih S., “Suçlamaları kabul etmiyorum. Malzemeleri kırdığı için bacaklarına iki tokat attım. Bunun dışında bir eylemim olmamıştır. Beraatimi istiyorum” dedi.

Pedagog eşliğinde olayı anlatan çocuk ise ustasının kendisine defalarca tokat atıp, dövdüğünü söyledi.

“‘Kimseye anlatma’ diyerek tehdit etti”

Fatih S.’nin  kendisini darp ettikten sonra ‘bunları kimseye anlatma’ diyerek işten kovduğunu belirten çocuk, ardından yaşananları şöyle anlattı:

“Kardeşine dönüp, ‘Bu bizim başımıza bela olur. Ben bunun videosunu çekeyim’ dedi. Bana, ‘Şamandırayı ben kırdım şu malzemeyi de ben kırdım’ diye söyleterek videomu çekti. Videomu çektikten sonra ‘Buradan kimseyle helalleşmeyeceksin’ dedi.
Ben bacağıma vurmasından dolayı topallayarak yürüyordum. Bana ‘Düz yürüyeceksin. Yoksa seni döverim’ dedi. Korktuğum için ailemden kimseyi arayamadım. Eve gittiğimde annem-babam ne olduğunu sorunca ustamın beni dövdüğünü söyledim.”

Tahliye kararı

Ardından kararını açıklayan mahkeme, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı süre ve delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, karartılma ihtimali bulunmadığını gerekçe göstererek, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Aile karara tepki gösterirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Previous post
22 barodan ortak açıklama: Avukatlık mesleği organize saldırı altında
Next post
10 Ekim Anıt Meydanı projesi yarışmasına başvurular başladı