Ana SayfaGüncelYasak yine uzatıldı: Adana’daki gösteri ve yürüyüşlere 15 gün daha yasak

Yasak yine uzatıldı: Adana’daki gösteri ve yürüyüşlere 15 gün daha yasak

HABER MERKEZİ – 26 Ekim’den bu yana eylem ve etkinliklerin yasak olduğu Adana’da ilgili yasak 15 gün daha uzatıldı. Emniyet açıklamasında kararın kayyumların protesto edilmesini engellemek için getirildiği de ifade edildi.

Adana’da 15 gün boyunca toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi gibi etkinlikler yasaklandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada yasağa gerekçe bölümünde Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyona atıfta bulunuldu, ayrıca HDP belediyelerine kayyum atamaları hatırlatıldı.

Açıklamada hem bu operasyon hem de kayyumlara dönük kentte düzenlenecek olası protestolara karşı yasak kararının alındığı ifade edildi.

“(…)İlimiz sınırları içerisinde, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi,  milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliği korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi,  yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla… Adana Valiliğinin oluru ile yasaklanmıştır.”

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na atıfta bulunan Emniyet; açık ve kapalı yer toplantısı, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme gibi her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

26 Ekim’den bu yana yasak

Adana’da, 26 Ekim’den bu yana her 15 günde bir eylem yasağı uzatılıyor.

9 Kasım’da sona erecek eylem ve etkinlik yasağı, 10 Kasım’dan itibaren 15 gün süreyle bir kez daha uzatılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul ve Kocaeli'de iş cinayetleri: İki işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
25 Kasım | Türkiye'de erkekler, 11 yılda iki bin 702 kadını öldürdü