Ana SayfaGüncelYeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 22 Kasım’da başlıyor

Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 22 Kasım’da başlıyor

HABER MERKEZİ – Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nin sekizincisi “Çöp” temasıyla 22-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 8, 22 Kasım’da başlıyor.

2006 yılından bu yana düzenlenen, yeni oyun yazarları keşfetmeyi ve çağdaş oyun yazımına alan açmayı hedefleyen festival, bu sene “Çöp” temasıyla düzenleniyor.

30 Kasım’a dek sürecek festivalin bu seneki programında ise oyun okumaları, söyleşiler, atölyeler ve paneller yer alıyor.

Festivalde, Yeni Metin Yeni Tiyatro 2018-2019 atölyelerinde bu tema etrafında yazılan oyunlar seyirciyle buluşacak.

Türkiye’den 6 yeni oyun yazarının prömiyer yapacak oyunlarının yanı sıra festival kapsamında Galata ve bölgesinde yine bu tema etrafında üretilen iki proje gerçekleşecek.

Festivalin bu seneki yabancı konukları arasında #MeToo hareketinin temsilcilerinden olan İsveçli oyun yazarı Martina Montelius ve Norveç tiyatrosunun Ibsen ödüllü yazarı Fredrik Brattberg var.

Festival programında Brattberg’in Norveç tiyatrosunda son zamanların en çok sahnelenen “Annenin Çocuğunun Babası” isimli oyununun okuma performansına da yer veriliyor.

Yeni Metin Yeni Tiyatro, bu yıl bir ilke de imza atarak yeni oyunlarının okumalarının yanı sıra iki panel ve bir okuma tiyatrosunu 23. İstanbul Tiyatro Festivali iş birliğinde gerçekleştiriyor.

Festivale ev sahipliği yapacak mekanlar ise Arter, GalataPerform, Kıraathane Edebiyat Evi, BeReZe Gösteri Evi ve All Saints Kilisesi Moda olacak.


Festivalin tam programına BURADAN ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cami inşaatında iskele çöktü, bir mühendis yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
“Siyasi Cesaret Ödülü”ne layık görülen Demirtaş'tan mesaj