Ana SayfaEkolojiYıkıcı inşa: Abdo’nun eserleri TÜYAP’taki Artist’te

Yıkıcı inşa: Abdo’nun eserleri TÜYAP’taki Artist’te

HABER MERKEZİ – 38. Uluslararası Kitap Fuarı ile eş zamanlı devam eden Artist 2019’un sanatçılarından biri olan Abdo’nun eserleri, git gide daraltılan yaşam alanlarımıza, yıkıcı inşaya ve talana ayna tutuyor.


Haber: Pelin Özkaptan


Artist 2019, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde İstanbul’daki 38. Uluslararası Kitap Fuarı ile eş zamanlı devam ediyor.

“Faust” ana temasıyla Eda Yiğit ve Ezgi Bakçay küratörlüğünde süren “Artist”te sanat galerilerinin yanı sıra bağımsız gruplar, çeşitli sanat inisiyatifleri, üniversiteler ve genç sanatçılar var.

“Protect Me From What I Want!/ Beni İsteklerimden Koru!” başlıklı karma sergiye de ev sahipliği yapan “Artist”te, Abdo Yalçınkaya’nın eserleri de bulunuyor.

“Beni İsteklerimden Koru!” sergisinde sanatçının dokuz eseri yer alıyor.

Sergide aynı zamanda Arslan Eroğlu, Ata Kam, Cemre Yeşil Gönenli, Doğukan Çiğdem, Ege Kanar, Erim Bayrı, FUAM, Gül Bolulu, Horasan, İrfan Önürmen, Komet, Korhan Karaoysal, Majid Baharan, Meliha Sözeri, Nazım Serhat Fırat, Orhan Cem Çetin, Selim Süme, Sevim Sancaktar, Sinem Dişli, Yağmur Çalış ve Yüksel Dal’ın işleri var.

Abdo’nun gözünde yıkım ve talan

Sanatçı’nın Artist’teki işleriyle koşutluk içeren çalışmaları geçtiğimiz yılın Kasım ayında Galeri BU’daki kişisel sergisi “Dur”da sergilenmişti.

Sanatçının Artist’te yer alan, 2019’da ortaya çıkardığı eserleri de bu sergiyi tamamlar nitelikte.

Wenda Koyuncu’nun sözleriyle sanatçı, içinden geçilen zamanın yıkıcı hızını ve kalabalıkların durmadan oradan oraya akışını dönemin inşa diskuru içinde resmediyor.

Yaşam alanlarının gittikçe daralışı, huzursuzluğun belirgin varlığı ise Abdo’nun eserlerinin ana teması.

Artist ve kitap fuarı 10 Kasım’a dek ziyarete açık; aynı mekanda Abdo’nun resimlerini de görmek mümkün.

Previous post
Emin Alper imzalı polisiye dizi “Alef”ten ilk görseller
Next post
Teması 'Şiir şiddeti yener': Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali