Ana SayfaGüncel2 aydır akıbeti bilinmiyor, HDP soruyor: “SMO, gazeteci Erdemci’nin naaşını ne yaptı?”

2 aydır akıbeti bilinmiyor, HDP soruyor: “SMO, gazeteci Erdemci’nin naaşını ne yaptı?”

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Serekaniye’ye dönük hava saldırısında yaşamını yitiren gazeteci Vedat Erdemci’nin cenazesinin akıbeti yaklaşık 2 aydır bilinmiyor. Konuyu Meclis’in gündemine taşıyan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Erdemci’nin cenazesinin bulunması ve ailesine tesliminin sağlanması için bir girişimde bulunup bulunmadığını sordu.

Gazeteci Vedat Erdemci, Türkiye’nin 11 Ekim’de Serekaniye’ye (Resulayn) yönelik hava saldırısında yaşamını yitirmişti.

Erdemci’nin o günden beri yani tam 57 gündür cenazesinin akıbeti bilinmiyor.

Konu Meclis’in gündemine de taşındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis’e taşıdı.

HDP’li vekil, anne Remziye Erdemci’nin, yaşamını yitirdiğini televizyondan öğrendiği oğlunun cenazesinin kendisine verilmesi talebinin yanıtsız bırakıldığını hatırlattı.

Vedat Erdemci’nin cep telefonundan arandığı sırada telefonu Arapça konuşan birisinin açtığı ve telefonun sahibinin öldüğünü söylediği yönündeki bilgiyi aktaran Danış-Beştaş, cenazenin Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) elinde olduğuna dair şüphelere dikkat çekti.

Danış-Beştaş, Erdemci’nin yaşamını yitirdiği Serekaniye’de 2015 yılında IŞİD’in saldırıları sonucu kardeşi Ferhat Erdemci’nin yaşamını yitirdiğini de hatırlattı.

“SMO, Erdemci’nin naaşını ne yaptı?”

Soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan bazı yanıtlar isteyen Danış-Beştaş, “Vedat Erdemci’nin naaşı iddia edildiği üzere SMO’nun elinde midir?” diye sordu.

Cenazenin neden Türkiye’ye teslim edilmediğini soran Danış-Beştaş, “gömülme hakkına” dikkat çekti.

Erdemci’nin cenazesinin bulunması ve Türkiye’ye teslim edilmesi için ilgili bakanlıkların harekete geçip geçmediğinş de Oktay’a soran Danış-Beştaş, “SMO Erdemci’nin naaşını ne yapmıştır?” sorusuna da yanıt istedi.

Danış-beştaş, Erdemci’nin naaşının bulunması ve ailesine teslim edilmesi için çalışmalar yürütülüp yürütülmeyeceğini de sordu.


Gazeteci Vedat Erdemci Serekaniye’de hayatını kaybetti




Önceki Haber
CHP'yi protesto eden üç kişiye tahliye
Sonraki Haber
Grup Yorum'un Adana konserine de yasak