Ana SayfaToplumsal Cinsiyet46 kez şikayette bulundu, erkek hakkında işlem yapılmadı: ‘Sesimi ölmeden duyun’

46 kez şikayette bulundu, erkek hakkında işlem yapılmadı: ‘Sesimi ölmeden duyun’

HABER MERKEZİ – Didim’de yaşayan Zeliha Erdemir, boşandığı Cem Kara tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, 46 kez savcılığa şikayette bulundu. Ancak Kara hala tutuksuz yargılanıyor.

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Zeliha Erdemir, 2011’de evlendiği Cem Kara tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldı.

Zeliha, Kara’dan 2016 yılında boşandı. Ancak bu kez de Kara, 3,5 yaşındaki çocuklarını kaçırdı.

Kadın, yaklaşık iki ay boyunca çocuğunu arayarak buldu ve bu süreçte Kara 2 ay tutuklu kaldı ancak kefaletle serbest bırakıldı.

Kara, en son 25 Kasım’da çocuğun okulunun önünde yoluna çıktı. Mahkeme, 5 Aralık’ta, Kara’nın üç ay boyunca Erdemir’e ve çocuğa yaklaşmasını yasakladı.

Zeliha, Kara’nın tehditleri yüzünden geçen hafta işinden de oldu.

Bu süre boyunca Zeliha, kendisini yıllardır ölümle tehdit eden Kara hakkında 46 kez savcılığa şikayette bulundu fakat hiçbir sonuç alamadı.

Cumhuriyet’ten Hilal Köse’ye konuşan Zeliha, hayatının altüst olduğunu söyledi.

“Çocuğumun da ailemin de, benim de can güvenliğimiz yok. 2011’den beri bana sistematik olarak fiziksel şiddet, hakaret ve tehditlerde bulunuyor. Didim Adliyesi’nde 46 şikâyetime soruşturma açıldı ve herhangi bir sonuç alamadık. 2016’dan beri süren şiddet davam var.”

‘Sesimi ölmeden önce duyun’

Adalet Bakanlığı’na seslenen Zeliha, “Emine Bulut gibi olmak istemiyorum” dedi.

“En son çocuğumun okulunun önünde arabamın içindeyken arabam yumruklanarak ölüm tehditleri aldım. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Benim sesimi ölmeden önce duyun. Yardım istiyorum.
Özgecan gibi ve Emine Bulut gibi olmak istemiyorum. Oğlum ilkokula gidiyor, pedagog yardımı alıyor. Evden çıkarken bana ‘Topuklu giyme, babam görürse kaçamazsın’ diyor. Girdiğim işlerden tehditler yüzünden çıkmak zorunda kalıyorum. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Lütfen Sesimi duyun.”

Ölüm tehditleri devam ediyor

Cem Kara ise Facebook’tan açık açık Zeliha’yı tehdit edip, uzaklaştırma kararı veren yargıçlara ve Zeliha’nın avukatlarına küfür ediyor.

“Ülkenin adaletine gel, öldürücem diyorum uzaklaştırma veriyor. Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürücem, kanun ondan sonra işlem yapacak. Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin öleceksin…”

Ayşe Tuba Arslan cinayeti

Öte yandan geçtiğimiz günlerce Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan boşandığı Yalçın Özalpay tarafından öldürülmüştü.

Ayşe’nin, Özalpay’a dair 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Kimseye sesini duyuramayan Ayşe bir dilekçesinde, “Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” demişti.

Previous post
Hasankeyf’te tarih yerinden edilirken: El-Rızk Camisi de taşındı
Next post
Bakan Selçuk: Kantinlerde yasak ürünlerin satışı mevzuata aykırı