Ana SayfaDünyaABD’de eşcinsel evlilik reklamını geri çeken kanaldan özür

ABD’de eşcinsel evlilik reklamını geri çeken kanaldan özür

HABER MERKEZİ – ABD’de iki kadının evlendiği reklam filmini yayından çeken Hallmark kanalı, gelen tepkiler üzerine özür mesajı yayınladı.

ABD’de yayın yapan Hallmark Channel, Zola firmasına ait kadının evlilik sahnelerinin olduğu dört farklı televizyon reklamını yayından kaldırdı.

Bu homofobik uygulamaya gelen tepkiler üzerine Hallmark CEO’su Mike Perry, bir özür açıklaması yayınladı.

Firmasının reklamı kaldırma kararını ‘yanlış’ olarak nitelendiren Perry, Hallmark Channel’in bağlı olduğu Crown Media Family Networks’teki ekibin “farkında olmadan bir hataya sebep olduğunu” söyledi.

bianet’te yer alan habere göre Mike Perry devamla şu ifadeleri kullandı:

“Misyonumuz, bütün insanların bağlantı kurmasına, geleneklerini kutlamasına ve yaşamlarında anlamlı anları yakalamak için ilham almasına dayanıyor. Bu amaçtan sapan hiçbir şey biz değiliz. Bunun neden olduğu acı ve hayal kırıklığı için gerçekten üzgünüz.”

Şirket tarafından yapılan açıklamada da bundan sonra LGBTİ+ haklarını savunan reklam firması GLAAD ile çalışacakları belirtildi.

“LGBTQ+ bireyleri daha iyi temsil etmek marka portföyümüzde yer alan topluluk, “ve’ ortaklığımızı yeniden kurmak ve reklamları yeniden kurmak için bir iletişim stratejisi geliştiriyoruz.”

GLAAD reklam şirketinin kurucusu ve başkanı GLAAD ise “Hallmark Channel’ın hatasını düzeltme çabası LGBTİ+ insanlar için önemli bir mesaj. LGBTİ+ insanlar reklamların, ailelerenin bir parçasılar ve olmaya devam edecekler ve bu asla değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

Previous post
İstanbul’da sis: Boğaz gemi geçişlerine kapatıldı
Next post
Kasım ayı bütçe rakamları açıklandı